Екскурзия до Солната мина в Сланик и Двореца в Могошая

Категория чужбина
Месец септември

Дата: 26-27.09.2020 г

Цена: 143 лв.

Маршрут: Варна-Солна мина Сланик-Двореца в Могошая-Букурещ-Варна

Програма:

1 ДЕН  Отпътуване от Варна,ул. Антим 1 в 07.00 ч. за Сланик. Пристигане в град Сланик, разположен на 100 км от Букурещ и известен със своите солни мини. Старите галерии са своеобразни художествени галерии и са отворени за посетители. Те са на 200 метра под земята, около 50 м високи и 20 м широки, с най-причудливи форми – Булката, Овчаря, Зеленото езеро, Червеното езеро… До тях се стига с асансьор и пътуването трае близо 3 минути. Старата солна мина /210 м дълбочина/ е превърната в санаториум и се използва за лечение на белодробни заболявания в солен микроклимат. Топлите минерални бани, къпането в студените води на езерото с висока концентрация на сол, помагат за лекуването на много заболявания. Посещение на солна мина “Униря”- един от най-атрактивните туристически обекти в Румъния. Представена е в 14 зали с трапецовидна форма, достигащи до 50 м височина с постоянната температура на въздуха е 13 градуса. Вътре са изградени спортни и детски площадки, кътове за отдих и бюфет.Връщане в Букурещ. По желание – посещение на ресторант с традиционна румънска музика. Нощувка.

2 ДЕН  Букурещ – Двореца Могошая
Закуска . Автобусна туристическа обиколка на Букурещ, наречен “Малкия Париж”: площадите “Виктория” и “Румъния”, Площада на революцията със сградите на Националната художествена галерия и „Атенеума”, улица “Виктория”, Националния театър, Университета, църквата “Св. Георги”, площад “Съединение”, сградата на Парламента. Посещение на Патлиаршията където се намират мощите на СвДимитър Бесарбовски. Пешеходна разходка из малките улички на старата част на Букурещ известен с калдъръмените си романтични улички.
Пътуване и посещение на княжеския дворец Могошоая. Построен от княз Констанин Бранковяну в края на 17. век. Живописно разположен на брега на езеро, дворецът впечатлява с красив парк и необикновена архитектура с преплитащи се ориенталски и венециански детайли в стил румънско Възраждане; дълго време дворецът е бил предпочитано място за почивка на влашките управници, а днес – любимо място на румънския артистичен свят.

Отпътуване за Варна.

Пристигане около 19,30 часа.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в района на Букурещ- хотел 3*;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на солна мина Сланик (без включена входна такса);
 • Посещение на двореца Могошая (без включена входна такса);
 • Посещение на Букурещ;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;
 • Пътни и магистрални такси;

Офертата не включва:

 • Входна такса за солна мина – 20 леи за възрастни, 18 леи за пенсионери;
 • Двореца Могошая – 6 леи за възрастни, ученици и пенсионери – 3 леи;
 • Румънска вечеря – 25 евро при мин, 20 човека;
 • Доплащане за единична стая – 30 лв.;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г.- 2 лв, на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността  на посещаваните обекти;

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100002625, гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: