Екскурзия до Силистра,Сребърна и крепостта Меджиди Табия

Категория еднодневни
Месец Август

Дата: 01.08.2020 г.

Цена: 28 лв.

Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч. Резерватът Сребърна е разположен край село Сребърна на 18 километра западно от Силистра и на 2 километра южно от Дунав. Той обхваща езерото Сребърна и неговите околности. Езерото е разположено край река Дунав. Има няколко легенди за произхода на името,едната е за хан Сребрист ,който загива по тези места в неравен бой с печенегите.Втората легенда разказва за заровена лодка пълна със сребро по бреговете на блатото.Третата легенда ,която е най правдоподобна гласи ,че името идва от вълшебната картина наблюдавана вечерно време при пълнолуние.Когато луната е високо нейното отражение създава илюзията за разтопено сребро.

Отпътуваме за крепостта  Меджиди Табия – намираща се южно от Силистра, част от османската фортификационна система, използвана по време на Кримската война (1853 – 1856) и Руско-турската война от 1877 – 1878 г. Тя е най-добре запазеното от шестте съоръжения в системата. Крепостта е строена през периода 1841-1853 г. с безплатния труд на 300 принудително събрани българи. Главните майстори са от Дряново, а каменоделците са от региона на град Силистра.

Отпътуваме за град Силистра – град с богата история.Разходка из центъра на града и свободно време за обяд.

 

Отпътуване за Варна.

Пристигане в града вечерта.

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Застраховка за лица до 69,99 г.;
 • Посещение на резерват Сребърна (без включена входна такса);
 • Посещение на Силистра;
 • Посещение на крепостта Меджиди Тапия (без включена входна такса);

 

Офертата не включва:

 • Входна такса за резерват Сребърна – 5 лв.за възрастни,1 лв за ученици;
 • Входна такса за крепостта Меджиди Табия – 4 лв. за възрастни,2 лв за ученици;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г –  2лв.;
 • Разходи от личен характер;

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100002625  гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: