Екскурзия до Рилски Манастир,Мелник,Рупите и Роженски Манастир

Категория България
Месец октомври

Дата: 26-28.10.2018 г

Цена: 154 лв от Варна и Шумен;

Цена : 143 лв. от Търговище и Велико Търново; 

Програма:

1 ДЕН   Отпътуване от Варна в 5.30 ч,ул.Антим 1,от Шумен в 6 .30 ч.(пети километър),Велико Търново 8.30 ч.(Автогара).Нощувка в град Сандански.

2 ДЕН   Закуска.Тръгваме за Рупите-необикновенно място в България,което всеки трябва да посети.Храмът “Света Петка Българска” е издигнат от баба Ванга.Строителството му започва през 1992 г,осветен е 1994 г.В близост се намира и къщата на Ванга,а самата тя е пожелала да бъде погребана до нея,за да може да бъде с хората и след като напусне този свят.Около храма е изграден манастирски комплекс с изложбена зала,зала за кръщенета,две канбанарии и 12 стаи с 30 легла..До мостчето до църквата през 2011 г. послучай 100 годишнината от рождението на Ванга е издигнат нейн паметник в естествен ръст.

След Рупите отпътуваме за Роженски манастир-един от най-интересните и важни религиозни и културни центрове на територията на България.Не е ясна ранната история на манастира,защото в края на 17 в.голям пожар поврежда манастирските сгради и унищожава манастирския архив.

Отпътуване за най-малкия град в България,обявен за архитектурен резерват – Мелник.Виното,което се прави от уникалния български сорт Широка мелнишка лоза е с великолепно качество.То е едно от атракциите на града и региона.Комбинацията от хубаво вино и превъзходна местна кухня превръща Мелник в една отлична дестинация.Сред забележителностите на града могат да се отбележат – Пашовата къща,Кордопуловата къща(частен музей с винарска изба)- наричана още Цинцаровата къща, е построена през 1754 година.

Тя е най-голямата възрожденска къща на Балканския полуостров, която е запазена до днес. Построена е специално за производство, съхранение и търговия на вино и е принадлежала на богатата гръцка фамилия на търговци Кордопулос.

В къщата са показани венециански стенописидърворезби и стъклописи, както и огромни бъчви за съхранение на мелнишко вино. 

Отпътуване за Сандански.Свободно време .Нощувка.

3 ДЕН   Закуска.Пътуваме за Рилски манастир.

Манастирът “Св.Иван Рилски”е построен на мястото на старата постница през 927-941 г.от Иван Рилски.В двора на днешния манастир през 1335 г.е издигната отбранителна кула и малка еднокорабна черква от местния феодален владетел Хрельо.Кулата е най-старата запазена сграда в манастирския комплекс и по стил принадлежи към архитектурата на Търновската художесвена школа.На върха на кулата се намира параклиса”Свето Преображение”с ценни фрески от 30-тегодини на 14 век.

Отпътуване за Варна.Пристигане в града около 20.00 ч.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 2 нощувки и 2 закуски в хотел”Аджевхан”-гр.Сандански;
  • Посещение на Мелник,Рупите,Роженски манастир,Рилски манастир;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Медицинска застраховка за лица до 65 г.;

Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти: Музея на Рилски манастир – 8 лв.; Хрельовата кула – 5 лв.;Кордопуловата къща – 2 лв.
  • Медицинска застраховка за лица над 65 г – 4 лв;
  • Разходи от личен характер;

Mинимален брой участници: 40

Необходими документи: лична карта

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”Евроинс „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер 03700100001423, гр. Варна.

 

 

 

 

  • Дни Място Времетраене: