Екскурзия до Побити камъни,Крепост Овеч,Чудните скали,Ченге и Арковна

Категория еднодневни
Месец ноември

Дата: 06.11.2020

Цена: 23 лв.

 

Програма:  

Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.30 ч.

Първата ни спирка е Побити камъни популярен природен феномен още с имената Каменната гора и Дикилиташ. Представлява ансамбъл от различни по форма и големина скални блокове, каменни колони, високи до 10 метра, кухи или плътни цилиндри, пресечени конуси и множество каменни късове, разпилени из целия комплекс.

Свободно време за разглеждане.

Отпътуване за крепост Овеч – средновековна крепост,разположена върху плато с форма на кораб.

Една от основните причини Овеч да получи сериозно развитие по време на владението от българите е сравнителната му близост до Варна. Българите не притежават солиден военен морски флот, който да даде отпор на византийския. Поради това Варна се оказва лесна за превземане от византийския флот. Овеч обаче е изграден като пост, предпазващ средновековните български столици от византийско настъпление.

Продължаваме към Чудните скали. Природната забележителност представлява около 10 на брой скални пирамиди с височина 40-50 метра, изградени от варовикови скали ,които са ерозирали от вятъра и водата в течение на годините. 

Забранено е да се отчупват парчета от тях или да се рисува върху повърхността им.

Отпътуване за Ченге.Посещение на Етнографския комплекс,църквата и красивия язовир.

Последната ни спирка е Арковна. Свободно време за обяд.

Отпътуване за Варна.Пристигане в града около 18.00 ч.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Побити камъни;
 • Посещение на крепост Овеч;
 • Посещение на Чудните скали;
 • Посещение на Арковна;
 • Посещениое на Ченге;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.

Офертата не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Медицинска затраховка за лица над 70 г. – 2 лв.;
 • Разходи от личен характер;

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

 

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 • Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100003201  гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: