Екскурзия до Пампорово, Широка лъка, Ягодинска пещера и пещерата Дяволско гърло

Категория България
Месец юни

Дата: 25-27.06.2021 г

Цена: 135 лв.

Маршрут: Варна-Пампорово-Широка лъка-Ягодинска пещера-Дяволското гърло-Варна        

Програма:

1 ДЕН   Отпътуване от Варна, ул. Антим 1 в 07.00 ч. Почивка  за обяд на Петолъчката.

Отпътуване за Бачковски манастир -основан през 1083г от братята Григорий и Абасий Бакуриани – високопоставени византийски военачалници, грузинци по произход. Както повечето български манастири, и той бил ограбван и разрушаван няколко пъти. Време за разглеждане на манастира.

Отпътуване за Пампорово. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН   Закуска. Отпътуване за Широка лъка-родопско село с богата история, автентична архитектура и неописуема чиста природа. Ще посетим и Музикалното училище за фолклорни изкуства – открито на 01 септември 1971 г.

Пещерите ни очакват. Спираме автобуса до х .Тешел и микробусите на пещерняците ни качват за да отидем по виещия се път до  Дяволското гърло /срещу доп. заплащане /. В пещерата се влиза организирано – с местен гид и с топли дрехи.

Пещерата Дяволското гърло -една подземна пещерна мистерия. Входът на пещерата е изкуствен и представлява 150 м-изкуствено прокопан тунел, след който влизате във Бучащата зала, наречена така заради грохота, с който водата на реката пада от 42 м. височина. Това го прави и най-високият подземен водопад на Балканите. Вдясно от нея върху скалата ще видите фигурата на Орфей в човешки размер.

След свободно снимане и разглеждане предстои и най-голямото предизвикателство на Дяволското гърло – 301 стъпала, по които трябва да се изкачите за да видите подземния водопад по-отблизо, а също така и да излезете от пещерата. За тези, за които стъпалата са трудоемко начинание е възможно излизане и през входа, от където се влиза. Внимавайте, тъй като парапетите са леко хлъзгави.

Продължаваме към Ягодинската пещера – перлата в пещерния свят на България. Според предания Ягодинската пещера е гроб на огромна част от някогашните жители на село Ягодина.

Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

 

3 ДЕН  Закуска. Отпътуване за Варна.

Пристигане в града около 19.00 ч.

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в Пампорово или Чепеларе-хотел 3 *;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Бачковски манастир;
 • Посещение на Широка лъка;
 • Посещение на Дяволското гърло (без включена входна такса и микробус до входа);
 • Посещение на Ягодинската пещера (без включена входна такса и микробус до входа);
 • Медицинска застраховка за лица до 69,99 г,;

 

Офертата не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти:
 • Дяволското гърло – 5 лв;
 • Микробус до Дяволското гърло-8 лв; (в двете посоки);
 • Ягодинска пещера – 7 лв;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г.-2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

**** ВАЖНО : Не забравяйте удобните обувки, някоя връхна дреха, вода, напитки, нещо за хапване и разбира се, фотоапарата. Той ще ви е необходим през цялото време, тъй като пейзажите, които постепенно ще се разгръщат пред вас, няма да ви дадат мира, докато не ги заснемете.

 

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100003201 гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: