Екскурзия до Мистичната Кападокия

Категория чужбина
Месец октомври

Дата: 19-25.10.2022 г

Цена: 646 лв.

Програма:

1 ДЕН  Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 21.00 ч.,от Бургас (бензиностанция OMV до хотел Мираж)в 23.00 ч.Преминаване през ГКПП – Малко Търново. Редовни почивки по пътя.

 

2 ДЕН   Транзитно преминаване през Истанбул,като към групата се присъединява лицензиран екскурзовод на български език.

Около обяд-пристигане в Анкара.Настаняване в хотела.Следва обзорна обиколка на Анкара.Посещение на музея на Анатолийските цивилизации,Мавзолея на Ататюрк (вход свободен) и Анкарската крепост,Римски терми (вход свободен)от времето, когато Анкара е център на Римската провинция Галатия (разглеждат се отвън).

Връщане в хотела.Вечеря.Нощувка,

 

3 ДЕН   Закуска. Освобождаване на хотела.

Около 08.30 ч. отпътуване за Кападокия– „Земя на красивите коне“ е историческа област в Централен Анадол ,между древните стани Понт,Армения,Галатия и Фригия в поречието на р.Хамас.

По-пътя се спира за фото-пауза при второто най-голямо езеро в Турция –Туз гьол.

Следва посещение на подземния град Каймаклъ ,който е служил за скривалище на хората по време на арабското нашествие,както и по време на икиноборческия период,като в тези градове (общо 36),можели да остават в продължение на една година без да излизат от там. Дегустация на кападокийски вина.

Пристигане в Кападокия.Настаняване в хотела.Вечеря.Нощувка.

 

4 ДЕН

Програма пожелание:

Полет с балон над областта Кападокия. Атракцията се реализира при подходящи метеорологични условия.Тръгва се от хотела рано сутринта.Около 05.00 ч. издигане с балона на височина около 800 м.-разходката продължава около 1 час.Цената с полета с балона и сертификата се договаря на място.

Закуска.

Панорамна обиколка с екскурзовод на български език из областта Кападокия. Посещение на Долината Дервент,известна още като долина на въображението или Розовата долина.Екскурзията продължава в местността Пашабаа. Посещение на градчето Аванос (древната Ванесса),разположен на двата бряга на р.Къзъл ърмак или Червената река-най-дългата река в страната.Градът е известен с грънчарството-занаят,зародил се се по тези места още от времето на древните анатолийски хети.Посещение на традиционно грънчарско ателие.

Следва разходка в Национален парк –Долината Гьореме.Разглеждат се скалните светилища,уникално доказателствоза силата на византийското изкуство.Спиране и разглеждане на Долината Соанлъ – една не толкова известна част от Кападокия,чиято природа и социален живот са запазени в оригиналния им вид.

Фото-пауза при най0високата част на Кападокия,откъдето се открива величествена и уникална гледка.Разглеждане на крепостта.Спиране на панорамната площадка над Долината на гълъбите за фото-пауза.Посещение на крепостта Уч Хисар.

Връщане в хотела.Вечеря.

По-желание: Посещение на подземен ресторант сбогата фолклорна програма-танц на дервишите и ориенталски танцьорки,турски напитки,ядки и плодове. Заявява се по време на екскурзията (срещу допълнително заплащане).

Нощувка.

 

5 ДЕН  Закуска.Освобождаване на хотела.

Отпътуване за Коня,Акшехир и Ескишехир.По-пътя кратка екскурзионна програма в Коня с разглеждане на забележителностите: Мавзолея на Мевляна-Джалал ад-Дин Руми,основател на ордена на дервишите –символ на хуманизъм и толерантност,на разбиране и просветление (без включени входни такси),Музея на дервишите,Руините на „Двореца на Аладин“и джамията на Аладин.

След Коня,продължваме към Акшехир и посещение на гроба на Настрадин Ходжа. Градчето е разположено в покрайнините на плодородна долина.По време на Римската и Византийската империи е познат,като Филомелиум и Филоменион.По-късно става важен селчукски град,а през 14 век преминава в ръцете на Отоманската империя.

Посещение на „Центъра на света“според възгледите на Настрадин Ходжа.

Отпътуване в посока град Ескишехир (Стария град).

Вечерта пристигане в Ескишехир.Настаняване в хотел.Свободно време.Нощувка.

 

6 ДЕН   Закуска.Освобождаване на хотела.

Обзорна обиколка на Ескишехир-модерен град с четвъртия по големина университет в света с почти 2 млн.студенти.Разглеждане  (без включени входни такси) на стария град и етнографския комплекс „Одунпазаръ“,музея на восъчните фигури,парка „Кент“ с езерото и изкуствен плаж,парка „Сазова“с впечатляващия приказен замък.

Свободно време за обяд.

Отпътуване за Бурса –четвъртия по големина град в Турция,първа столица на Османската империя и важен търговски център,разположен на западния край на древния път на коприната.

Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.

 

7 ДЕН   Закуска. Освобождаване на хотела.

Обзорна обиколка на Бурса с екскурзовод на български език –Гробниците на основателите на Османската империя –Осман и Орхан,Зелената джамия,Улу джамия и Коза хан.

Свободно време за обяд и разглеждане на красивите градски паркове и пазарите с ориенталски стоки и  сувенири.

Отпътуване за България.

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Кападокия;
 • 1 нощувка със закуска в Ескишехир;
 • 1 нощувка със закуска в Бурса;
 • Водач от агенцията;
 • Професионален лицензиран екскурзовод на български език по време на цялата туристическа програма;
 • Гранични и магистрални такси;
 • Обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Анкара;
 • Обзорна автобусна и пешеходна обиколка на обектите в областта Кападокия;
 • Туристическа програма в Коня;
 • Обзорна обиколка на Акшехир;
 • Обзорна обиколка на Ескишехир;
 • Обзорна обиколка на Бурса;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.

 

 

Офертата не включва:

 • Входни такси за обектите;
 • Медицинска застраховка над 70 г. – 2 лв. на ден;

 

 • Доплащане за Горивна такса -30 лв;

 

Mинимален брой участници: 35

    Необходими документи:  международен паспорт; за деца под 18г, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие (съответно от единия или двамата родители), че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие (по 2 броя). Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 30 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ със  Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010003745, гр. Варна.

 

 • Дни Място Времетраене: