Екскурзия до Метеора , Кавала и Солун

Категория чужбина
Месец септември

Дата:22-25.09.2022 г.

Цена от Варна : 285 лв.

Цена от Бургас : 278 лв.

 

Програма на пътуването :

1 Ден (22.09)

Отпътуване от Варна (ул.Антим 1) в 22:00ч. , от Бургас (бензиностанция OMVО до Мираж)в 24:00ч. Нощен прехот .

2 Ден (23.09)

Около 09:00ч. пристигане в Солун – гръцка перла на Егейско море . Панорамна обиколка на крайбрежния булевард Нике с Бялата Кула , паметника на Александър Македонски , църквата “Св. Димитър ” – Солунския светец , Ротондата и арката на Галилей . Свободно време за разходка по площад Аристотелес  ,  крайбрежната  улица с кафенета , мафазини и колоритния солонским пазар . Свободно време за обяд . Отпътуване за Вержина – и  посещаване на гробница та на Филип Македонски . Вержина е пъреата столица на древното  македомско царство . Свободно време и възможност за посещаване на гробницата и музей на Филип II Македонски . Отпатуване за Паралия Катерини . Настаняване в хотел . Свободно време . Нощувка .

3 Ден (24.09)

Закуска . Около 08:30ч. по желание (срещу заплащане) отпътуване за Метеора – уникално място , наричано осмото чудо на света , съчетание на природна красота и великолепни християнски традиции . Комплектът от гиганскин скали , които с течение на времето добиват ппричодливи форми става приют за монасите . Възможност някои от скалните манастири (отвън) и посещение на Главния Метероид . По пътя посещение на магазин за икони . Посещение на градчето Каламбака . Свободно време за обят и разходка . Отпатуване за Темпи – долина в подножието на Олимп и чодовитите извири Агродита с лековита и свещенна вода . Ще посетим и параклиса “Св.Параскева” . Отпатуване за Катерини Паралия . По желание посещение на таверна . Нощувка .

4 Ден (25.09)

Закуска . Отпатуване за Кавала – един от най-старите градове в Европа . Родно място на една от най-яките личности в историята на града – Мехмет Али . Ще минем покрай прочутия шедьовър на египедската архитектура Имарет – съчетание на джамия , училище по коран и армейска сграда и изглед към пристанището . Тази историческа ориенталска сграда е реставрирана през 2004 г. – в момента е пет звезден хотел . Следва построена от император Юстиниан I в опитите си за да опази града от венецианските набези . Свободно време за обяд . Отпътуване за Варна .

Пристигане в града – късно вечерта .

Офертата включва :

  • Транспорт с комфортен туристически автобус ;
  • 2 Нощувки със закуски в Паралия Катерини ;
  • Екскорзоводско обслужване по маршрута ;
  • Магистрални такси ;
  • Медицинска застраховка за лица до 69,99 г.;

Офертата НЕ включва :

  • Екскурзия до Метеора – 20 евро (при мин. 20 туриста);
  • Посещение на таверната – 30 евро ;
  • Входни такси за посещаване на обекти : -Къщата на Мохамет Али – 3 евро  -Крепостна стена в Кавала -3 евро  -Метеора – 5 евро ;
  • Градска такса хотел – 1,5 еврона стая на нощувка ;

                 ДОПЛАЩАНЕ ЗА ГОРИВНА ТАКСА – 15 ЛВ.

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие- по 2 броя. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010003745, гр. Варна.

  • Дни Място Времетраене: