Екскурзия до Метеора,Солун,Кавала,Катерини Паралия и Порто Лагос

Категория чужбина
Месец октомври

Дата: 15-18.10.2020 г

Цена: 247 лв

Програма:

1 ден
Отпътуване от Варна (ул.Антим 1) в 22:00ч, от Бургас (бензиностанция OMV до Мираж) в 24:00ч. Нощен преход.

2 ден
Около 09:00ч пристигане в Солун – гръцката перла на Егейско море. Панорамна обиколка на крайбрежния булевард Нике с Бялата Кула, паметника на Александър Македонски, църквата “Св. Димитър” – Солунския светеца, Ротондата и арката на Галерий. Свободно време за разходка по площад Аристотелес, крайбрежната улица с кафенета, магазини и колоритния Солунски пазар. Отпътуване за Вергина. Посещение на гробницата на един от най-великите представители на македонската династия – Филип Македонски, където ще разгледате руините на древния македонски дворец. Отпътуване за Паралия Катерини. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

3 ден
Закуска. Около 08:30ч по желание (срещу доплащане) отпътуване за Метеора – уникално място, наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции.Комплексът от гигантски скали,които с течение на времето придобиват причудливи форми става приют за монасите.

Възможност някои от скалните манастири (отвън)и посещение на Главния Метеор. По пътя посещение на магазин за икони. Посещение на градчето Каламбака. Свободно време за обяд и разходка. Отпътуване за Темпи – долина в подножието на Олимп и чудотворните извори на Афродита с лековита и светена вода.Ще посетим и параклиса “Св. Параскева”. Отпътуване за Катерини Паралия. По желание посещение на таверна. Нощувка.

4 ден
Закуска. Отпътуване за Кавала – един от най-старите градове в Европа. Родното място на една от най-ярките личности в историята на града – Мохамед Али. Ще минем покрай прочутия шедьовър на египетската архитектура Имарет – съчетание на джамия, училище по коран и армейска сграда с изглед към пристанището. Тази историческа ориенталска сграда е реставрирана през 2004г – в момента е петзвезден хотел. Следва посещение на крепостната стена на града, наричана още венецианската крепост, построена от император Юстиниан I в опитите си да опази града от венецианските набези. Свободно време за обяд. Отпътуване за Порто Лагос – красив залив на брега на Бяло море и обширната езерна лагуна Буругьол (Вистонида). Лагуната е влажна зона и се обитава от розово фламинго, пеликани, лебеди и други морски и сладководни птици. В лагуната се намира и манастирът “Св. Никола”, като дълъг пешеходен дървен мост го свързва с брега. Отпътуване за Варна. Пристигане в града късно вечерта.

 

Офертата включва:
• Транспорт с комфортен туристически автобус;
• 2 нощувки със закуски в хотел Zefyros*** на Катерини Паралия;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;

• Магистрални такси.

 • Медицинска застраховка за лица до 69,99 г;

Офертата не включва (задължително доплащане):
• Градска такса – 1.50 евро на стая на нощувка.

Допълнителни услуги и програми (по желание и срещу доплащане към туроператора):
• Екскурзия до Метеора – 15 евро (при минимум 20 човека);
• Посещение на таверна – 25 евро;

 • Медицинска застраховка за лица над 70 г – 2 лв. на ден;
  • Входни такси за посещаваните обекти:
  – Къщата на Мохамед Али – 3 евро;
  – Крепостна стена в Кавала – 2 евро;
  – Метеора – 3 евро;
  – Гробницата на Филип Македонски – 12 евро за възрастни, за студенти и ученици – безплатно срещу представяне на студентска или ученическа карта.

 

*Забележка: възможна е промяна в последователността на посещение на посочените туристически обекти.

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 

От 01.01.2018 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса ,която се заплаща лично от туристите на място в хотела:

 • За 5* хотели-4 евро /стая/нощувка
 • За 4* хотели-3 евро/стая/ нощувка
 • За 3* хотели-1,5 евро/стая/ нощувка
 • За2* ,1* хотели- 0,5 евро/стая/ нощувка

Mинимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

Срокове за плащане : Капаро 30 % при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

 Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

 Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100002625, гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: