Екскурзия до Метеора,Кавала,Солун

Категория предстоящи
Месец април

Дата: 07-10.04.2022 г

Цена: 185 лв.

 

За записвания до 23.12.2021 г. – капаро от 50 лв.

 

1 ден (07.04) Отпътуване от Варна (ул.Антим 1) в 19:00 ч.,от Бургас (бензиностанция OMV до Хотел “Мираж”) в 21.00 ч.

2 ден  (08.04) Около 09:00 ч пристигане в Солун – гръцката перла на Егейско море.

Панорамна обиколка на крайбрежния булевард Нике с Бялата Кула, паметника на Александър Македонски, църквата “Св. Димитър” – Солунския светеца, Ротондата и арката на Галерий. Свободно време за разходка по площад Аристотелес, крайбрежната улица с кафенета, магазини и колоритния Солунски пазар.

Отпътуване за Вергина. Посещение на музей-гробница на Филип Македонски  и много предмети принадлежали на царското семейство.Тук е намерена звездата на Вергина -символ на Македонското царство.Свободно време за снимки и възможност за закупуване на копия от колекциите на бижутата на принцесите – сребърни парички,медальони със звездата на Вергина и Александър Велики. (Входна такса за Вергина – 12 евро,за навършени 65 г. – вход 6 евро.Входът на музея се заплаща на място.)

Отпътуване за Паралия Катерини. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

3 ден  (09.04) Закуска. Около 08:30 ч по желание (срещу доплащане) отпътуване за Метеора -уникално място, наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции.Комплексът от гигантски скали,които с течение на времето придобиват причудливи форми става приют за монасите. Възможност някои от скалните манастири (отвън)и посещение на Главния Метеор. По пътя посещение на магазин за икони.  Около 14.00 ч. ще имате възможност да хапнете от най-вкусните “Сувлаки”.Шишовете се въртят от сутринта,а може да се насладите и на още много гръцки гозби.

Отпътуване за Темпи – долина в подножието на Олимп и чудотворните извори на Афродита с лековита и светена вода.Ще посетим и параклиса “Св. Параскева”. Отпътуване за Катерини Паралия.Свободно време.Нощувка.

4 ден   (28.11) Закуска.Около 09.00 ч. отпътуване за  Кавала – един от най-старите градове в Европа. Родното място на една от най-ярките личности в историята на града – Мехмед  Али. Ще минем покрай прочутия шедьовър на египетската архитектура Имарет – съчетание на джамия, училище по коран и армейска сграда с изглед към пристанището. Тази историческа ориенталска сграда е реставрирана през 2004г – в момента е петзвезден хотел. Следва посещение на крепостната стена на града, наричана още венецианската крепост, построена от император Юстиниан I в опитите си да опази града от венецианските набези. Свободно време за обяд.

Отпътуване за България.Пристигане във Варна- късно вечерта.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 •  2 нощувки със закуски в хотел в  Катерини Паралия;
 •  Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Медицинска застраховка за лица до 69 г.;
 • Посещение на Темпи;
 • Посещение на Кавала;
 • Посещение на Солун;

Офертата не включва :

 • Градска такса – 1.50 евро на стая на нощувка.
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г. – 2 лв. на ден;
 • Екскурзия до Метеора – 25 евро (при минимум 20 човека);
 • Входна такса за Вергина -12 евро (заплаща се на място);
 • Пътни такси -5 евро

 

Към момента на публикуване на офертата,условията за влизане в Гърция са:

Важно:Всеки турист трябва да притежава:

– Документ за ваксинация – за туристи, които са ваксинирани;

или

– Документ за направен PCR тест – за туристи, които не са ваксинирани;

или

– Бърз антигенен тест

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

Mинимален брой участници: 35

    Необходими документи: лична карта

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ със  Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100003201, гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: