Екскурзия до Македония

Категория предстоящи
Месец май

Дата: 30.04-03.05.2020 г

Цена от Варна и Шумен: 247 лв.

Цена от Велико Търново: 235 лв;

Програма:

1 ДЕН (30.04)   Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 20.00 ч.,от Шумен в 21.00 ч (пети километър),Търговище  21.30 ч (от бензиностанция OMV)Велико Търново (бензиностанция OMV до Леденика срещу Практикер)23.00 ч.

2 ДЕН  (01.05) Преминаване през ГКПП Гюешево за Скопие.

Пристигане в Скопие около 08.00 ч. Пешеходна разходка от крепостта Скопско кале, църквата “Свети Спас”, със саркофага на Гоце Делчев през Скопската чаршия и Каменният мост – символ на града до реконструираният площад “Македония” с паметника “Воин на кон”, фонтаните и новите скулптурни композиции. Свободно време в центъра на града.

Отпътуване за Охрид –перлата на Балканите.

Пристигане в Охрид.В 14.00 –  пешеходна обиколка на Охрид  с местен екскурзовод на български език.

Настаняване в хотела.Нощувка.

3 ДЕН (02.05)  Закуска.В 09.00 ч. отпътуване за Билянини извори – една от най-големите атракции в Охрид.Водата им има лечебна сила. С тях се свързват редица легенди, най-известната от които е тази за любовта между цар Самуил и красивата девойка Биляна. Легендата разказва, че Биляна и цар Самуил се срещнали край изворите. Съпругата на Самуил разбрала за любовта между двамата и пратила човек да прониже Биляна със стрела, която я парализирала. Девойката не искала любимият й да я вижда в този безпомощен вид и се скрила в една пещера. Но любовта на Самуил била толкова силна, че когато я видял в пещерата, сълзите му закапали в езерото. Затова пъстървата в езерото има специфични точици по тялото си.

Посещение на Манастира Св.Наум на Охридското езеро. Датира от края на 9 век, а негов основател е ученикът на Св. Кирил и Методий – Св. Наум. През вековете манастирът е преустройван няколко пъти, поради това сегашният му архитектурен облик е уникален. В манастира се пазят мощите на светеца Наум. Това място е една от най-посещаваните поклоннически дестинации в Македония.

Връщане в Охрид.

В  17.00 ч. разходка с корабче по Охридското езеро (1 час).

Връщане в хотела.

В 19.30 ч.вечеря в традиционен македонски ресторант с жива музика .

Нощувка.

4 ДЕН (03.05)  Закуска.Отпътуване за Струга- популярно туристическо градче, разположено на Охридското езеро. Пешеходна разходка покрай река Черни Дрин до Мемориалната къща на братя Миладинови (разглеждане отвън). Свободно време на стружката чаршия.

Отпътуване за България.

Пристигане във Варна-късно вечерта.

Офертата включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 2 нощувки със закуски в Охрид в хотел Мизо 4*;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Застраховка за лица до 69,99 г.
  • Туристическа програма в Струга,Охрид и Скопие;

Офертата не включва:

  • Вечеря в традиционно македонско заведение – 15 евро;
  • Екскурзия до Билянини извори и манастира „Св.Наум ”- 10 евро;
  • Входни такси за посещаваните обекти – Манастира „Св.Наум”- 60 DEN ( около 2 лв.);  Самуилова крепост – 60 DEN( около 2 лв.);   Църквата „Св.Спас ” в Скопие – 60 DEN(около 2 лв.);
  • Разходка с корабче по Охридското езеро – 12 лв;

 

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 

*Забележка: възможна е промяна в последователността на посещение на посочените туристически обекти.

 

Mинимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

Срокове за плащане : Капаро 30 % при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

 

 

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100001945, гр. Варна.

  • Дни Място Времетраене: