Екскурзия до Македония

Категория чужбина
Месец септември

Дата: 22-26.09.2021

Цена: 270 лв.

 

Програма:

1 ДЕН   Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч.Редовни почивки по пътя. Пристигане в Рупите – необикновено място в България,което всеки трябва да посети.Храмът „Света Петка Българска”е издигнат от баба Ванга.Строителството му започва през 1992 г.,осветен е през 1994 г.В близост се намира и къщата на Ванга,а самата тя е пожелала да бъде погребана до нея,за да може да бъде с хората  и след като напусне този свят.Около храма е изграден манастирски комплекс с изложбена зала,зала за кръщенета,две канбанарии  и 12 стаи с 30 легла.До мостчето до църквата през 2011 г по случай 100-годишнината от рождението на Ванга е издигнат нейн паметник в естествен ръст.

Отпътуване за Сандански.Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.

2 ДЕН  Закуска.Отпътуване за Битоля-разглеждане на забележителностите на града.

Отпътуване за град Струга –разглеждане на чаршията,началото на р.Църни Дрин.Отпътуване за Охрид.Настаняване в хотела.Вечеря.Свободно време.Нощувка.

3 ДЕН   Закуска. Посещение на манастир“Св.Наум“-намиращ се на брега на Охридското езеро,Билянини извори-една от най-големите атракции на Охрид,Самуиловата крепост-символът на Охрид,църквата музей „Св.Климент“,разходка с корабче по охридското езерото – най-дълбокото езеро на Балканския полуостров.Свободно време.Официална вечеря.Нощувка.

4 ДЕН  Закуска.Отпътуване за Скопие – разглеждане на гроба на Гоце Делчев,църквата „Св.Климент“,новия център на града със статуите на героите.

Отпътуване за Варна.

5 ДЕН  Сутринта пристигане в града.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в Сандански;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Охрид;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Рупите;
 • Посещение на Битоля;
 • Посещение на Струга;
 • Посещение на манастира „Св.Наум“,Билянини извори,Самуиловата крепост,църквата-музей „Св.Климент“;
 • Посещение на гроба на Гоце Делчев;

 

Офертата не включва:

 • Входни такси за музеите;
 • Музея на Гоце Делчев (120 MKD);
 •  Църквата “Св. Богородица Перивлепта” (100 MKD) и манастира “Свети Наум” (60 MKD);Самуиловата крепост – 30 МКD
 • Разходка с корабче по Охридското езеро;
 • Медицинска застраховка за лица над 64.99 г. – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

 

Забележка:

 • Входните такси се заплащат в македонски денари на място! Препоръчителна е смяната на валута от България;
 • Молим имайте предвид , че програмата е натоварена с оглед на възможността да се видят повече обекти и не е подходяща за хора с трудна подвижност
 • Входните такси на обектите са упоменати към момента на екскурзията и Агенцията не носи отговорност при евентуалната им промяна на място в обекта!!!!!!!!!!!

Ориентировъчни валутни курсове:

 1 лв около  30 MKD македонски денари

Необходими документи – международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 пълноплащащи туриста;

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване

 

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

 

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 • Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100003201 гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: