Екскурзия до Леденика, Враца, Белоградчишки скали, Видин,Чипровци, Черепишки манастир

Категория България
Месец Август

Дата: 19-21.08.2022 г

Цена: 175 лв.

 

Програма:

1 ДЕН    Отпътуване от Варна, ул. Антим 1 в 07.00 ч.Редовни почивки по пътя.

Пристигане в пещерата „Леденика”. Тя отваря врати през 1961 г. Пещерата е известна със своите чудни синьо-бели водопади и диамантени мечове. Намира се в местността Леденишки валог в Стара планина, на 19км от Враца.Разделена е на няколко големи зали, в които ще ви посрещнат образите на Свекървения език, Къпещата се девойка, Жената на великана и Къщичката на Баба Яга. Дядо Коледа и целият отбор джудета пък ще ви изпратят с незабравими впечатления от пещерното царство.В нея живеят 53 животински вида ,сред които и насекомото Светломразец,което се е адаптирало толкова добре към тъмнината,че ако излезе на светлина умира.

Името си Леденика носи от ледените сталагмити,сталактити и сталактони,които се образуват през зимата.

Пещерата е била известна още по времето на османското владичество.Овчарите са я използвали,за да съхраняват вътре овчето мляко.

Отпътуване за Враца.Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.

2 ден Закуска. Отпътуване за  Чипровци.Казват,  че името му идва от кипър, накипрен , красив. Може да не си купим от прочутите килими, но ще видим как се тъкат, ще разгледаме центъра с монумента посветен на Чипровското възстание, ще запалим свещица в църквата от 14 век ….

Отпътуване за Белоградчишките скали. Едно от природните чудеса на света – комплексът Белоградчишки скали, се намира в България, близо до река Дунав. Това са високи до 200 м червеникави скални колони и около 100 различни пещери. Скалите се издигат като могъщи стражи над малкото китно градче Белоградчик.

Според легендата, скалите са свързани. “Конникът” Антон бил беден овчар. Жената с дете на ръце (“Мадоната”) се казвала Витиня и била красива девойка от богато семейство. Двамата се влюбили, но бащата на Витиня не им позволил да се оженят. Изпратил дъщеря си в манастир (“Метохът”), който се намирал на склона на планината. Двамата млади обаче продължили да се срещат тайно и скоро им се родило дете. Монахините изгонили Витиня и Антон дошъл на кон, за да я вземе и да избягат. В този миг се разразила буря, ударил гръм, земята се разлюляла, всичко се превърнало в камък, само една кукувица излетяла от близката гора.

Пътуване за Видин , посещение на най-известната забележителност на старопрестолния град, средновековната крепост “Баба Вида” – единствената изцяло запазена в страната /Х век/. Град Видин изгражда своя облик в продължение на две хилядолетия, поради това е сложна смесица от различни исторически епохи. Възможност да се разходите в Крайдунавския парк, една от най-красивите крайдунавски градини по поречието.  Нощувка.

3 ден Закуска. Посещение на Еврейската Синагога, построена през 1894 г.,Катедралата .

Отпътуване за  Черепишкия манастир. Манастирът е изграден по време на управлението цар Иван Шишман (управлявал 1371 – 1395 г.). Съществува легенда, според която името на манастира идва от костите на загиналите войници след битката в края на XIV в. между цар Иван Шишман и османските нашественици.

В светата обител е оформен кът на народния поет Иван Вазов (1850 – 1921 г.), който на това място се е вдъхновявал за много от своите творби, сред които „Дядо Йоцо гледа” и „Една българка

Отпътуване за Варна.Пристигане в града –късно вечерта.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска във Враца;
 • 1 нощувка със закуска във Видин;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на пещера Леденика (без включена входна такса);
 • Посещение на Белоградчишки скали;
 • Посещение на Черепишки манастир;
 • Посещени на Чипровци;
 • Посещение на Исторически музей – Враца (без включена входна такса);
 • Застраховки за лица до 64,99 г.;

Офертата не включва:

 • Медицинска застраховка за лица над 65 г. – 2 лв. на ден;
 • Входни такси за посещаваните обекти: Пещера „Леденика” – възрастен – 8 лв , ученици,студенти и пенсионери – 4 лв;
 • Исторически музей Враца –  възрастни-5.00 лв. ученици-2.00 лв,пенсионери- 3.00 лв.,за деца до 7 г.-безплатно,за инвалиди-безплатно;
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

Минимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността  на посещаваните обекти;

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100003201, гр. Варна.

 

 

 

 

 • Дни Място Времетраене: