Екскурзия до Кръстова гора-свято място за всички вярващи

Категория България
Месец Август

Дата: 22-23.08.2020 г

Цена: 95 лв.

Програма:

1 ДЕН   Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч.

Първият ни обект за посещение е къща – музей „Пейо Яворов” в Чирпан- съчетание от автентичност и съвременност: родната къща на поета с двора и експозиционна зала, разказваща за неговия живот и творчество.

Отпътуваме за с.Бачково (община Асеновград) където ще посетим  Бачковския манастир –вторият по големина български манастир след Рилския. Основан е през 1083г. от грузинеца Григорий Бакуриани.

В манастирския храм на Бачковския манастир се пази чудодейната икона на Богородица Умиление. Тя е подарена на манастира през 1311г. от двама грузински пътешественици – Атанасий и Окрапир. Има и легенда, че иконата сама е “прелетяла” от един грузински манастир и е “кацнала” в местността “Клувията”. От там монасите я занесли в манастира и я поставили при входа на храма, за да вижда кой с какво сърце влиза в Божия дом. Всяка година на втория ден на Великден те я “отвеждат” до старото й място и отслужват молебен.

В околностите на Бачковския манастир има множество магазинчета, сергии и заведения, ограждащи пешеходната алея до манастира. Тук се продават редки билки, домашни сладка от диви плодове, козе и биволско кисело мляко и сирене, родопски вълнени одеяла и други предмети на бита, свързани с Родопите.

Отпътуване за гр.Лъки.Настаняване в хотела.Нощувка.

 

2 ДЕН    Закуска.Отпътуване за Кръстова гора – свято място за всички вярващи.Построен в средата на 17 в.като тогава бил известен с названието – Троицкия.

Причината Кръстова гора да привлича толкова много вярващи от цялата страна е преданието, че тук е заровена частица от Христовия кръст. Много легенди се разказват за това място и всички те са свързани с Христовия кръст и чудото на изцелението.

През 1936 г. Цар Борис ІІІ дарил голям 66-килограмов метален кръст. Сега там стои негово копие, което може да се види на най-високото място в края на алеята.

Свободно време.

Отпътуване за Варна.

По пътя ще спрем в Асеновград.

Пристигане във Варна  около 20 ч.

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел Брод в град Лъки;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Медицинска застраховка за лица до 69,99 г.;
 • Посещение на къщата-музей на Пейо Яворов (без включена входна такса);
 • Посещение на Кръстова гора;
 • Посещение на Бачковски манастир;

Офертата не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Медицинска застраховка за лица на 70 г. – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

Mинимален брой участници: 35

    Необходими документи: лична карта

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ със  Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100002625, гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: