Екскурзия до Красивите италиански езера

Категория чужбина
Месец Август

Дата: 28.08-03.09.2023

Цена: 780 лв.

 

1 ДЕН   Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 04.00 ч.Редовни почивки по пътя.Пристигане в Белград.Настаняване в хотела. Нощувка.

2 ДЕН   Закуска.Отпътуване за Любляна. Разходка. Нощувка

3 ДЕН  Закуска. Отпътуване за езерото Гарда – градчето Сирмионе. Тук наистина оставаш запленен от красотата на езерото – езерносиньото безвремие на водата, над тях бялата шапка на Алпите, многообразието на цветята и зеленото на палмите остават незабравим спомен. Средновековната крепост е като нарисувана. Време  за чаша ароматно италианско еспресо. Следва Бардолино- известо с чудодейното си вино- и ние ще го опитаме наслаждавайки се на красотата на езерото. Нощувка в района на Лаго ди Гарда.

4 ДЕН   Закуска. Следва чудото Комо – най-известното езеро с курортите си още от 18 век. То е любимо място за отдих на европейската аристокрация. Днес нейните красиви вили са 4 и 5 звездни хотели. Разходка из градчето комо – Пиаца дел Дуомо, Катедралата Санта Мария Маджоре. По желание – /СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНО  ЗАПЛАЩАНЕ/ ИЗКАЧВАНЕ СЪС ЗЪБЧАТАТА ЖЕЛЕЗНИЦА ДО ХЪЛМА Брунате – от където се разкрива забележителна панорама и се пъстреят най- забележителните вили – една от тях тясно свързана с нашата литературна история /Коя? Защо? – елате и ще разберете/ Възможност за пътуване с ферибот по езерото и спирка за разглеждане на някои вили и градините им нощувка в района на Милано/Варезе

5 ДЕН   Закуска. Денят посветен на най- голямото езеро Маджоре. Разходка с ферибот/доп. запл/ до Боромейските острови – изола Белла с Боромейския дворец и една от най- красивите градини на Италия. Изола Мадре – красивата ботаническа градина с уникални цветя и растения, изолапескатори – тук трябва да се опита местната кухня – прекрасна е! Фотопауза в Стреза – най-известния курорт на Лаго ди Маджоре. Нощувка

6 ДЕН  Закуска. Езерото Лугано и едноименния град ни очакват – Монте Карло на Швейцария, със красивите си екзотични цветя , живописните улички в стария град..

Пътуване до Загреб. Нощувка.

7 ДЕН   Закуска. Отпътуване за дома.

Пристигане във Варна- късно вечерта.

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • 1 нощувка със закуска в Белград;
 • 1 нощувка със закуска в Любляна;
 • 1 нощувка със закуска в района на Лаго ди Гарда;
 • 1 нощувка със закуска в района на Милано;
 • 1 нощувка със закуска в района на Лаго ди Маджоре;
 • 1 нощувка със закуска в Загреб;

 

 

 

Офертата не включва:

 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г – 8 лв.;
 • Медицинска застраховка за лица от 70 до 79.99 г. – 10 лв;
 • Лица над 80 г. не се застраховат;
 • Допълнителни екскурзии срещу заплащане;
 • Такса хотел- 2-3 евро;
 • Разходи от личен характер;

 

 

 

 

Минимален брой туристи за провеждане на пътуването : 40 души.

Срок за уведомяване на клиентите , в случай че пътуването се анулира: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта ; няма визови , санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начини за плащане: депозит – 30% от пакетната цена; доплащане- до 10 дни преди отпътуването.

 

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността  на посещаваните обекти;

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010004374, гр. Варна.

 

 

 

 • Дни Място Времетраене: