Екскурзия до Констанца,Тулча и манастира „Кокош“

Категория чужбина
Месец април

Дата: 21-23.04.2023 г.

Цена: 175 лв.

Програма:

1 ДЕН   Отпътуване от Варна в 7:00 ч от ул. Антим I.Пристигане в Констанца. Кратка почивка и разходка. Отпътуване за Тулча,наречен столицата на „Дунавската делта“,а Сулинския ръкав-„Главната улица на Делтата“.Разглеждане забележителностите на града-църквата „Св.Георги“ в центъра,“Българската църква“,Аквариума-една голяма атракция за посетителите,част от Еко туристическия център „Делтата на Дунав“, с много видове риби и морски обитатели,с модерна водна инсталация за 150 тона вода.Посещение на паметника на на независимостта издигнат над града,откъдето се открива чудесна гледка към града и залива,къщата в която е живял Стефан Караджа.Настаняване в хотел в Тулча.Нощувка.

2 ДЕН   Закуска.Екскурзия с корабче по делтата на река Дунав-био резерват със световно значение под егидата на ЮНЕСКО с площ 4152 кв.м.,мястото с най-богато разнообразие на птичи видове в света  (над 300 вида),кръстопът на прелетните птици от три континента,движещи се по пет въздушни коридора.Място където могат да се видят застрашени и редки видове,а също така и над 45 вида сладководни риби в многобройните езера и блата.Делтата е извънредно богата на растителност-над 50 вида дървета и храсти.Тук гнездят соколи,морски безопашати орли,дроздове и славеи, срещат се лисици,диви котки,зайци,еноти,рисове и дори глигани и вълци,а във водата видри и норки.Връщане в Тулча.Свободно време.Нощувка.

3 ДЕН   Закуска.Отпътуване за манастира „Кокош“-значим паметник на културата. Според акад. Стефан Младенов „кокош“ е старата българска дума за петел,както е изобразен на резбован висок дървен кръст,стоящ върху постамент в двора на манастира.Това е най-стария запазен манастир в Добруджа.Той е построен през 30-те години на 19 век от български монаси,договорили закрилата на месния турски бей. Върху повредената каменна плоча в старата част на манастира се чете български надпис за построяването му.Първата църква е издигната през 1833 г..втората с 30 метрова камбанария е от 1853 г.През 1971 г.е направено важно откритие,година след проливния дъжд са открити мощите на мъчениците: Зотик,Аттал,Камас и Филип.Археолозити са установили,че датират от 303 до 304 г.,от времето на голямото гонение на Диоклециан.Поради тази причина,мощите са били поставени с чест в църквата на манастира.

Отпътуване за Варна.Пристигане вечерта.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в Тулча-хотел 3*;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Констанца;
 • Посещение на манастира „Кокош“;
 • Посещение на Тулча;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.

Офертата не включва:

 • Музей на делтата на Дунав + Аквариум -20 леи;
 • Екскурзия с корабче по делтата на Дунав –около 20 евро (разходката е около 4 часа);
 • Вечери -10-12 евро;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

Срок за уведомление при недостигнат минимален бройтуристи: 7 дни преди датата на отпътуване

 Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

Срокове за плащане : 30 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер , 0370010004374 гр. Варна.

 

 • Дни Място Времетраене: