Екскурзия до Карнавала в Ксанти – феерия от звуци и цветове

Категория предстоящи
Месец февруари март

Дата: 29.02 – 01.03.2020 г

Цена: 175 лв.

 

Програма: (1 ден) Отпътуване от Варна,ул. Антим 1 в 04.00 ч. Ще направим кратка почивка на бензиностанция „Лукойл”-Слънчев бряг.Продължаваме към ГКПП Капитан Петко Войвода -Кавала. Пристигане в Кавала – град, който ще ви очарова с тесните си улички и прекрасната атмосфера. Тук ще видим Имарет- късноосманска сграда, типичен пример за ислямска архитектура. Построена е от Мехмет Али, основателят на последната египетска династия. Имарет е една от архитектурните забележителности на днешна Кавала. Следва посещение на крепостната стена, построена от Юстиниан I в стремежа му да запази града от набезите на варварските племена. Ще видим още  къщата и паметника на Мехмет Али.

В стария град има изобилие от приятни заведения,много от които с гледка към пристанището и залива на Кавала.

Градът е бил прочут с тютюневите си складове и търговия.Днес някогашен склад е превърнат в музей на тютюна,в които през годината се сменят интересни временни изложби.

Няма да сгрешите, ако просто се разходите по уличките на Кавала и се отдадете на безгрижно пиене на кафе и наблюдаване на минувачите – както правят гърците.

Отпътуване за Драма.

Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.

2 ДЕН: Закуска.Освобождаване на стаите. Около 08.30 ч. отпътуване за карнавала в Ксанти – най-големия карнавал в Северна Гърция.

За първи път карнавалът в Ксанти се провежда през 1926 г. По време на шествието може да се насладите на истински маратонен парад от танци,фолклор,музика,представления на цветни платформи и многолюдни тълпи от хора,скрити зад комични и страшни маски.Наред с това,местните търговци предлагат своите кулинарни изкушения и напитки.

Свободно време.

Отпътуване за Порто Лагос – село на брега между Бяло море и обширната езерна лагуна Буругьол (Вистониада).То е рибарски и оризовъден център.

Лагуната е „влажна зона” и заедно с плажовете са под защита на министерството на околната среда.Обитава се от розово фламинго,пеликани,лебеди и други морски и сладководни птици.

В лагуната е манастирът „Св. Никола” –дълъг пешеходен дървен мост го свързва с брега.

Отпътуване за България.

Пристигане във Варна-късно вечерта.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в Драма – хотел Марианна 3*;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;
 • Пътни и магистрални такси;
 • Такса хотел;
 • Екскурзия до Ксанти;
 • Посещение на Порто Лагос;
 • Пешеходна обиколка на Кавала с екскурзовод;

***Деца от 1,99 г. до 11,99 г. ползват отстъпка 30 лв. от пакетната цена.

Офертата не включва:

 • Медицинска застраховка за лица над 70 г – 2 лв.на ден;
 • Разходи от личен характер;

От 01.01.2018 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса ,която се заплаща лично от туристите на място в хотела:

 • За 5* хотели-4 евро /стая/нощувка
 • За 4* хотели-3 евро/стая/ нощувка
 • За 3* хотели-1,5 евро/стая/ нощувка
 • За2* ,1* хотели- 0,5 евро/стая/ нощувка

*Забележка: възможна е промяна в последователността на посещение на посочените туристически обекти.

Mинимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

Срокове за плащане : Капаро 30 % при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100001945, гр. Варна

 • Дни Място Времетраене: