ЕКСКУРЗИЯ ДО КАПАДОКИЯ,АНКАРА И ИСТАНБУЛ

Категория чужбина
Месец септември

Дата: 22-26.09.2021

Цена: 490 лв.

Маршрут: Варна-Анкара-Кападокия-Истанбул-Варна

 

1 ДЕН   Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 05.00 ч.Кратка почивка на бензиностанция „Лукойл“ Слънчев бряг.Преминаване през ГКПП Малко Търново.Редовни почивки по маршрута.Пристигане в Анкара.Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.

2 ДЕН   Закуска.Разглеждане на Анкара – цитаделата с прекрасен изглед към града,музея на Анадолската цивилизация,Музея на Ататюрк-един от най-забележителните примери за модерна архитектура на Турция. Комплексът е построен между 1944 и 1953 г. като последно място за почивка на основателя и първия президент на турската република Мустафа Кемал Ататюрк .

Отпътуване за Кападокия-приказната земя, която впечатлява с необичайни природни забележителности, удивителни скални църкви и тайнствени подземни градове, сама по себе си е една от най-големите атракции, които можете да видите през живота си. Пейзажите, които често изглеждат сякаш не са от нашата Земя, няма как да не спрат дъха ви и да не ви накарат да изпитате възхищение и преклонение.

По пътя – фотопауза на соленото езеро Туз –второто по големина в Турция.

Настаняване в хотел.Вечеря.Нощувка.

3 ДЕН  Закуска.Отпътуване за Учхисар и Гьореме –национален парк известен със скалните си църкви,най-посещаваното място в Кападокия.

Посещение на Аванос –очарователното градче,разположено на двата бряга на р.Казълърмак известно с виното си и грънците.Завръщане в хотела.Вечеря.Възможност за посещение на ресторант с фолклорна програма (около 25 евро на човек).Нощувка.

4 ДЕН   Закуска. Посещение на подземния град Каймаклъ където са живели първите християни.Отпътуване за Истанбул.Нощувка.

5 ДЕН  Закуска.Програма в Истанбул – аквариума „Тюркоаз“ и МОЛ Форум.

Отпътуване за България.

Кратка спирка в Лозенград за кафе и сладки.

Пристигане във Варна около полунощ.

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 4 нощувки + закуски в Анкара,Кападокия и Истанбул;
 • 2 вечери
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Пътни такси;
 • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;

 

Офертата не включва:

 • Билети за музеи;
 • Фолклорна програма в ресторант- 25 евро;
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г.- 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

 

 Mинимален брой участници: 35

    Необходими документи:  международен паспорт; за деца под 18г, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие (съответно от единия или двамата родители), че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие (по 2 броя). Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ със  Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100003201, гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: