Екскурзия до Истанбул – градът на мечтите

Категория чужбина
Месец октомври

Дата : 29.10 – 01.11 . 2022г.

Цена : 295 лв. 

Програма:

1 ДЕН  Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 03.30 ч.Отпътуване от Бургас-бензиностанция OMV  в 05.30 ч. Отпътуване за ГКПП – Малко Търново.  Кратка спирка за закуска и тоалет на „Кар бей“. Пристигане в Истанбул около 14.00 ч.

Следва (срещу доплащане –15 евро Пешеходна екскурзия + посещение на площад Таксим)посещение на площад Султан Ахмед  и беседа с местен екскурзовод на български език (около 3 часа)- Синята джамия (по възможност),Хиподрума с Египетския обелиск,Змийската колона,Обелиска на Константин Порфирогенети, фонтана на Вилхелм II и църквата Света София. Свободно време за  снимки.

Отпътуване за площад Таксим- един от най-известните площади на Истанбул. Раположен е в район Бейоглу в европейската част на града, между Златния Рог и Босфора. Смятан е за сърцето на модерен Истанбул и квартала около него е известен със своите ресторанти, магазини и хотели. Името Таксим означава разпределение. Площадът носи името си от каменния резервоар за вода от Османската епоха, който се намира в този район.Тук през 1732 г. по заповед на султан Махмуд I е изградено съоръжение (taxim), където главните водни линии от север на Истанбул са се събирали и разклонявали до други части на града.

Отпътуване за хотела.Настаняване.

Нощувка.

По-желание и срещу допълнително заплащане : Вечеря в ресторант с шоу програма „Гар“ – Меню: салата, топли предястия, основно ястие , сезонни плодове и десерт.Неограничено количество безалкохолни и алкохолни напитки-местно производство. Програмата представя традиционния турски фолклор, ориенталски обичаи, кючекини, диско.

2 ДЕН  Закуска. Посещение на двореца Долма Бахче – най-големия дворец в Турция. Долмабахче е бил сградата, от която се е управлявала Османската империя от 1856 до 1922 г. (с кратко прекъсване). Името на двореца означава „Запълнена градина“, а причината за това е, че до 17-и век тук е имало залив на Босфора, който постепенно бил запълнен с пръст и се превърнал в една от най-пищните градини в империята. Години след това на мястото е издигнат и палатът. Шест султана са обитавали двореца до отмяната на халифата през 1924 г. След това сградата е използвана от Мустафа Кемал Ататюрк като президентска резиденция.

Екскурзия до Азиатския бряг, панорамния хълм Чамлъджа с джамията Чамлъджа и ловния султански дворец Кючюксу.
Екскурзията започва с преминаване по междуконтиненталния мост над Босфора в посока Азиатския бряг. Добре дошли на континента АЗИЯ! (Спиране за панорамни снимки в близост до Кулата на девицата (при възможност).)
Продължаване за едно от най-красивите места по Босфора – квартала Анадолу Хисар за посещение на ловния дворец на Османските султани – Кючюксу сарай.
На мястото, където се вливат единствените рекички в Босфора, султаните построили своята най-красива ловна резиденция – дворецът Гьоксу, известен още и като Кючюксу сарай. Дворецът е типичен пример за османски барок и рококо, и с интериор, декориран с красиви ловни сцени.
Отпътуване за най-високия хълм в Истанбул – Чамлъджа Следва посещение на новооткритата джамия Чамлъджа,която е най-голямата в Турция. Огромният религиозен храм, построен в османско-селджукски стил, има капацитет 63 000 души. Джамията е с 6 минарета и може да се види от почти всяко място в Истанбул.

Продължаване за квартал Аташехир, където се намира WATER GARDEN ISTANBUL – най- големият гастрономичен и развлекателен център в ЕВРОПА. В него се намира басейн с площ от 5 хиляди квадратни метра и се смята за “най-големият” басейн в Европа. Гостите се наслаждават на изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и огнени шоута, ресторанти и кафенета.
Около 21.30 Тръгване към хотела с преминаване обратно в Европа по осветения междуконтинентален мост „БОСФОРА“.

Връщане в хотела.Нощувка.

3 ДЕН  Закуска. По-желание– (срещу допълнително заплащане – 25 евро)разходка с кораб по Босфора.По време на разходката    ще видите част от декорите на  някои от хитовите турски телевизионни сериали,  като резиденцията на фамилия Шадоолу от „Перла” и къщата на Онур и офиса на  Шехерезада от „1001 нощи”.

Следва посещение на   Египетския пазар.

Следва среща с една от светините за всички българи и един от най-красивите православни храмове Желязната църква “Свети Стефан” с позлатен купол, открита отново след ремонт и труд на над 40 строители и реставратори (включено в цената).

Отпътуване за Миниатюрк – това е цяла Турция,събрана в парк на открито.Умалени модели на забележителности от страната и дори цели мини градове с мини коли,мини светофари и хора по мини улиците.Това е най-големият мини град в света.

Отпътуване за Исторически музей Панорама 1453.

Този музей показва завладяването на град Константинопол, столица на Византийската империя, от войските на османския султан Мехмед Завоевателя на 29 май 1453 г.

(Цена – 25 евро Миниатюрк + Исторически музей Панорама 1453).

Връщане в хотела.Свободно време.Нощувка.

4 ДЕН  Закуска. Отпътуване за България. По желание – посещение на новия най-голям Аквариум на Балканите или шопинг в МОЛ Форум. След обяд спиране в Лозенград за сладки лакомства и други покупки. Отпътуване за България.

Пристигане във Варна-късно вечерта.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 3 нощувки със закуски в хотел *
 • Екскурзовод/водач представител от фирмата;
 • Екскурзовод –представител на турската фирма партньор;
 • Посещение Египетския пазар;
 • Посещение на „Свети Стефан“
 • Посещение на Мол-Форум;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;

Офертата не включва:

 • Пешеходна обиколка с местен екскурзовод на бълг.език + Посещение на площад Таксим – 15 евро;
 • Разходка с кораб по Босфора – 25 евро;
 • Посещение на двореца Долмабахче -Цена: 30 евро, за дете 6-12 г. -15 евро, дете до 6г. –безплатно (трябва да се носи ксерокопие от паспорта на детето) (входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа);
 • Екскурзия до Азиатската част и WATER GARDEN ISTANBUL – Цена: 35 евро (при мин. 20 човека), за дете 6-12 г. – 20 евро, дете до 6г. – безплатно+ посещение на джамията Чамлъджа, входна такса за двореца Кючюксу, екскурзовод по време на цялата екскурзия.
 • Посещение на Миниатюрк + Исторически музей Панорама 1453 г. (с включени входни такси за двата музея)– 25 евро
 • Вечеря в ресторант „Гар“- с фолклорна програма – 30 евро,деца от 6 г до 12 г. -20 евро;
 • Входна такса за Аквариума – възрастни – 20 евро; за деца и възрастни над 65г. – 15 евро;

 

 

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 

 

Необходими документи:  международен паспорт; за деца под 18 г. непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие (съответно от единия или двамата родители), че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие (по 2 броя). Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 40 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл. 97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ със  Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010003745 гр. Варна.

 

 

 

 • Дни Място Времетраене: