Екскурзия до изумрудения остров Тасос

Категория чужбина
Месец май

Дата: 04 -06.2019 г

Цена: 258 лева

Програма:

1 ДЕН   Отпътуване от Варна,ул. Антим 1  в 04.00 ч.,Бургас / бензиностанция OMV до хотел”Мираж” / в 06.00 ч. по маршрут: Варна-КГПП Капитан Петко Войвода – Кавала.

Кавала е град,който ще ви очарова с тесните улички и прекрасната атмосфера.Тук ще видим Имарет -късноосманска сграда,типичен пример за ислямска архитектура.Построена е от Мехмет Али,основателят на последната египетска династия.Имарет е една от архитектурните забележителности на днешна Кавала.

Следва посещение на крепостната стена,построена от Юстиниан I в стремежа му  да запази града от набезите на варварските племена.Ще видим още къщата и паметника на Мехмет Али.

Свободно време.

Около 16.00 ч. се отправяме към Керамоти, откъдето ще се качим на ферибот до най-красивия егейски остров – Тасос(времетраене на пътуването с ферибот около 40 мин.).Настаняване в хотел  ZOE 4 * .Вечеря в ресторанта на хотела.Нощувка.

2 ДЕН  Закуска.Свободно време.По -желание -целодневна панорамна обиколка на Зеления остров.Ще посетим традиционната фабрика за производство на зехтин в Панагия – тукще имате възможност,както да проследите технологията на производство на зехтин,така и да закупите разнообразни козметични продукти с екстракт от маслини,местен висококачествен зехтин и различни сувенири.

Следва посещение на женския православен манастир “Св.Архангел Михаил”.Тук се съхранява голяма колекция от религиозни предмети,която включва и част от пирона,с който е била прикована дясната ръка на Христос към древния кръст по време на неговото разпване.Легендата разказва,че пиронът е трябвало са бъде дар от светогорските монаси за владетелите на Молдова,но буря принудила поклонниците да спрат на Тасос и това се приело за божествен знак,че реликвата трябва да остане в манастира.

Ще разгледаме и местната фабрика за бижута IRIS GOLD,която разполага с огромен асортимент от бижута,славещи се със своето изящество,прецизност на изработката и високо качество.

Ще посетим и столицата Лименас,където ще разполагате със свободно време за самостоятелна разходка и снимки.Връщане в хотела.Вечеря с музика на живо.Нощувка.

3 ДЕН  Закуска.Рано сутринта отпътуване за България.По пътя ще посети град Александруполис. Ще направим кратка почивка за обяд и за разходка из площада с прочутия Александруполски фар.Фарът започва работа на 01.06.1880 г,със своята височина от 27 метра над морското равнище,той безпогрешно направлява корабите в открито море до пристанището.Към 13.00 ч. се отправяме към България.

Пристигане във Варна – късно вечерта.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки , 2 закуски,2 вечери (едната с музика на живо) в хотел ZOE 4 * ;
 • Пътни,фериботни и магистрални такси;
 • Медицинска застраховка;
 • Екскурзовод;
 • Посещение на Кавала;
 • Посещение на Александруполис ;

Офертата не включва:

 • Панорамна обиколка на Тасос – 10 евро ;
 • Разходи от личен характер;
 • За 4* хотели – 3 евро /стая/ нощувка;

****Деца от 1,99 до 11,99 г ползват отстъпка 30 лева от пакетната цена !!!!!!

*Забележка: Туроператорът си запазва правото за промяна в последователността на посещение на посочените туристически обекти.

**Забележка: Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително в офиса на ТА“ Рубина Травел“ ООД- обвързани са с предварителна резервация и минимален брой набрани участници- 20 души.

 

Mинимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

Срокове за плащане : Капаро 30 % при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

 

 

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер

 

 • Дни Място Времетраене: