Екскурзия до Златоград, Кърджали и Перперикон

Категория България
Месец Август

Дати: 05-07.08.2021

Цена: 182 лв.

Програма:

1 ДЕН   Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч. Редовни почивки по маршрута.

Отпътуване за Златоград. Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.

2 ДЕН Закуска. Свободно време в Златоград – Възрожденската перла на Родопите.

В сърцето на града се намира етнографският ареален комплекс „Златоград” – един музей на открито, който в същото време е част от ежедневния живот на града. Комплексът включва етнографски музей, занаятчийски работилници и експозиция с водни съоръжения. Една от атракциите на комплекса са трите водни съоръжения, които са действащи и днес – валявица, тепавица и воденица. Те се помещават в сграда, известна като Вунцовата воденица. Валявицата се използва за пране, тепавицата е съоръжение за обработка на вълнени тъкани, а воденицата – за мелене на брашно.

Свободно време.

Около 14.00 ч. тръгваме за Татул – светилището на боговете.

Връщане обратно в Златоград.Свободно време.Нощувка.

3 Ден  Закуска.Отпътуване за Кърджали и посещение на църквата “Св. Успение Богородично”,стопанисвана от отец Боян Саръев.

В града може да посетите Регионален исторически музей – заобиколен е от красив парк, приютяващ над 30 растителни видове, които могат да бъдат видени единствено в България.

Отпътуване за Перперикон – археологически  комплекс в Източните Родопи,състоящ се от голямо мегалитно светилище отпреди 8000 г. през каменната ера,паметници от античността и средновековна крепост.

Отпътуване за Каменните гъби.

Тръгваме си за Варна.

Прибиране в града – късно вечерта.

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в Златоград,хотел 3*;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Татул;
 • Посещение на Перперикон;
 • Посещение на Каменните гъби;
 • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;

 

 

Офертата не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г. – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

Минимален брой участници: 30

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността  на посещаваните обекти;

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100003201, гр. Варна.

 

 • Дни Място Времетраене: