Екскурзия до двореца в Могошоая,Парламента и възможност за солна мина Унирея в Сланик

Категория чужбина
Месец юли

Дата: 01-02.07.2023 г

Цена: 152 лв.

 

Маршрут: Варна- Двореца в Могошая-Парламента- Солна мина Сланик Букурещ-Варна

Програма:

1 ДЕН  Отпътуване от Добрич –стоматологията в 04.30 ч.Варна,ул.Антим 1 в 05.30 ч.,Шумен-пети километър в 06.30 ч.,Русе –бензиностанция OMV в ж.к. Дружба в 08.30 ч.Преминаване през ГКПП-Дунав мост.

Следва посещение на княжеския дворец Могошоая. Построен от княз Констанин Бранковяну в края на 17. век. Живописно разположен на брега на езеро, дворецът впечатлява с красив парк и необикновена архитектура с преплитащи се ориенталски и венециански детайли в стил румънско Възраждане; дълго време дворецът е бил предпочитано място за почивка на влашките управници, а днес – любимо място на румънския артистичен свят.

Отпътуване за Парламента-Считана е за 2-рата по големина административна сграда в света (след Пентагона) с внушителните си размери: 270 м дължина, 240 м ширина, 86 м височина и 92 м под земята. Има 12 надземни нива и 8 подземни (4 от които са използваеми, останалите са в различна степен на изграждане). Има 1100 помещения. Най-големият коридор в сградата е дълъг 150 метра, а най-голямата зала е с площ 2200 м² и е висока 16 метра.

Към 2008 г. е оценена на 3 милиарда евро – най-скъпата административна сграда в света. Разходите за отопление и електричество надхвърлят 6 милиона долара годишно и са сравними с тези на средноголям град.

Строителството е започнало през 1983 година. Въпреки че идеята на сградата била тя да служи на интересите на народа, Чаушеску желаел да я превърне в своя лична резиденция. По ирония на съдбата, сградата била завършена по време на екзекуцията на Чаушеску през 1989 година.

Отпътуване за хотела.Настаняване.Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН  Закуска.Пожелание и срещу доплащане –Екскурзия до  солна мина Унирея в  Сланик. Пристигане в град Сланик, разположен на 100 км от Букурещ и известен със своите солни мини. Старите галерии са своеобразни художествени галерии и са отворени за посетители. Те са на 200 метра под земята, около 50 м високи и 20 м широки, с най-причудливи форми – Булката, Овчаря, Зеленото езеро, Червеното езеро… До тях се стига с асансьор и пътуването трае близо 3 минути.

Връщане в Букурещ. Автобусна туристическа обиколка на Букурещ, наречен “Малкия Париж”: площадите “Виктория” и “Румъния”, Площада на революцията със сградите на Националната художествена галерия и „Атенеума”, улица “Виктория”, Националния театър, Университета, църквата “Св. Георги”, площад “Съединение”, сградата на Парламента.Пешеходна разходка из малките улички на старата част на Букурещ известен с калдъръмените си романтични улички.
Отпътуване за Варна.

Пристигане в града около 20.00 часа.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в Букурещ- хотел „Hello“2*;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Парламента (без включена входна такса);
 • Посещение на двореца Могошая (без включена входна такса);
 • Посещение на Букурещ;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;
 • Пътни и гранични такси;

Офертата не включва:

 • Екскурзия до Солна мина Унирея в Сланик -20 лева (при мин. 20 туриста)
 • Входна такса за солна мина – 40 леи за възрастни, 35 леи за пенсионери Деца от  3 г. до 18 г.– 30 леи /деца под 3 год. – безплатно /цените са за групи над 20 човека.При по малка бройка цената е с 5 леи по висока;
 • Входна такса за Парламента- 60 леи за възрастни, студенти- 30 леи; ученици и лица от 7 г.- 17 год.- 20 леи; деца под 7 год.- безплатно
 • Двореца Могошая –15 леи за възрастни, ученици и пенсионери – 9 леи;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г.- 2 лв, на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие- по 2 броя. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010004374, гр. Варна.

 

 • Дни Място Времетраене: