Екскурзия до водопада Докузак,Малко Търново и гроба на Богинята Бастет

Категория България
Месец юни

Дата: 19-20.06.2021 г

Цена: 90 лв.

Програма:

1 ДЕН    Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч.Кратка почивка на бензиностанция „Лукойл” Слънчев бряг. Около 10,30ч сме на разклонението за село Стоилово. Спираме и от там за 10мин по приятна пътечка сме до водопада Докузак Той  е мощен и с много красив рисунък, с множество дипли.Името му значи – девет извора.  Висок е около 5 метра. Водите му падат на много струи и се леят върху ръбати и силно релефни скали, което създава усещане, че водата сякаш блика от всякъде. Тръгваме за Малко Търново. Доскоро гранична зона, днес градчето сякаш се събужда за нов живот- строят се хотели и ресторанти, нов посетителски център. Историческия музей, Католическата църква,  заслужават да се видят.Разбира се няма да си тръгнем без да посетим и старинната  църква „Св. Димитър”в центъра , да пийнем от вкусната вода на чешмата с трите чучура, да се снимаме  пред „Мандината къща” – „дьорткюшелията” .  Към 14,30 ч потегляме за среща с едно от най- големите тайнства на Странджа – мястото  където се смята че е погребана богинята Бастет.

ВНИМАНИЕ! Предлагаме до това място да се отиде пеша! ВЪРВЕНЕТО Е ОКОЛО 3 ЧАСА ОТИВАНЕ И ВРЪЩАНЕ!!!! Тези, които не искат да вървят –  градчето предлага чудесни кафенета с красиви гледки!

Отпътуване към хотела.Свободно време.Нощувка.

2 ДЕН   Закуска.Следва село Сърмашик.Именно там в Балювата къща –днес архитектурен паметник са паднали войводата Пано Ангелов и Никола Равишола.Малката църква в центъра на селото е от 17 в.

Ще посетим и Петрова нива-Странджанското Оборище!Скромен паметник напомня „Не отмъщавайте,Но не забравяйте”

Отпътуване за Варна.

Пристигане в града около 19.00 ч.

ВНИМАНИЕ!!!!Тези които ще участват в похода до богинята Бастет трябва да са с подходящи обувки и дрехи за туризъм.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел около Малко Търново;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Малко Търново;
 • Посещение на Петрова Нива;
 • Посещение на с. Сърмашик;
 • Посещение на водопада Докузак;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г;

Офертата не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти – музея в Малко Търново – 2 лв;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100003201 гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: