Екскурзия до Акве Калиде,Бургас и манастира в Поморие

Категория еднодневни
Месец март

Дата: 19.03.2022 г

Цена: 22 лв.

 

Маршрут: Варна-Манастира в Поморие – Акве Калиде-Бургас-Варна

Програма:Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч.

Пристигане в Акве Калиде –  силата на горещите води.  Представлява бани още от римско време, използвани преди това от траките като светилище и впоследствие преустройвани през вековете. Мястото има богата история. Най-напред минералните извори били използвани от траките, които в I хил.пр.Хр. направили там светилище – нимфеум, известно под името Трите нимфи. Част от Акве Калиде е и реставрираната баня на султан Сулейман Великолепни, превърната в модерен музей. Тук ще  видим и интересният 3D филм за това уникално място. Разбира се  ще отдадем заслуженото и на уютното кафене и магазинчето за сувенири.

Отпътуване за манастира в Поморие. Манастирът “Свети Георги Победоносец се намира в новата част на град Поморие. Мраморен релеф от II – III в. Сл. Хр. С образ на тракийския конник показва, че на това място е имало тракийско светилище.

Манастирът е единственият действащ мъжки манастир по черноморското крайбрежие. Преданието сочи, че през VII век на това място вече съществува храм или манастир, посветен на велико мъченик Георги.

В манастира днес се съхраняват много ценни образци на иконографското изкуство от XVIII I XIX век. Храмовата икона е рисувана от анхиалеца Темистокъл Диамандопуло Зограф. 

Отпътуване за Бургас – втория по големина град по българското Черноморие.

Свободно време за обяд и кафе.

Отпътуване за Варна.

Пристигане в града около 19.00 ч.

Офертата включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Посещение на Акве Калиде (без включена входна такса);
  • Посещение на манастира в Поморие;
  • Посещение на Бургас;
  • Медицинска застраховка за лица до 69,99 г.;

 

Офертата не включва:

  • Входна такса за Акве Калиде – 5 лв. за възрастни, 3 лв. за ученици и пенсионери, 2 лв. за деца от 3 до 7 г.,за деца до 3 г. и хора с увреждания – безплатно;
  • Медицинска застраховка за лица над 70 г. – 2 лв.;
  • Разходи от личен характер;

 

 

 

Mинимален брой участници: 30

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към. застрахователната полица е с номер  03700100003201, гр. Варна

 

  • Дни Място Времетраене: