Еднодневна екскурзия до Силистра и Сребърна

Категория еднодневни
Месец март

Дата: 26.03.2022 г.

Цена: 25 лв.

 

Програма:

Отпътуване от Варна, ул.Антим I в 07:00ч. Резерватът Сребърна е разположен край село Сребърна на 18км западно от Силистра и на 2км южно от Дунав. Той обхваща езерото Сребърна и неговите околности. Езерото е разположено край река Дунав.

Има няколко легенди за произхода на името. Едната е за хан Сребрист, който загива по тези места в неравен бой с печенегите.

Втората легенда разказва за заровена лодка, пълна със сребро по бреговете на блатото. Третата легенда, която е най-правдоподобна, гласи, че името идва от вълшебната картина, наблюдавана вечерно време при пълнолуние. Когато луната е високо, нейното отражение създава илюзията за разтопено сребро.

Отпътуване за град Силистра – град с богата история. Разходка из центъра на града и свободно време за обяд. Отпътуване за Варна. Пристигане в града вечерта.

Офертата включва:
• Транспорт от Варна с комфортен туристически автобус;
• Посещение на резерват Сребърна (без включена входна такса);

  • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.
    Посещение на Силистра;
    • Екскурзоводско обслужване по маршрута.

Офертата не включва:
• Входни такси на посещаваните обекти:
– За резерват Сребърна – 5лв за възрастни, 1лв за ученици;

  • Медицинска застраховка за лица над 65 г. – 2 лв.

 

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100003201  гр. Варна.

 

 

  • Дни Място Времетраене: