Еднодневна екскурзия до Свещаре,Демир баба Теке и Разград

Категория еднодневни
Месец април

Дата: 15.04.2023 г

Цена: 35 лв.

Програма на пътуването:

Отпътуване в 7:00ч от Варна, Антим.Пристигане около 09:30 в Историко-археологически резерват Сборяново, в с. Свещари.  Посещение на едно от най-забележителните открития на археологията ни – гробницата под Гинина могила от III в.пр.н.е. Тя e уникален паметник на тракийската архитектура.

Следва посещение на култовия център – Демир баба теке – манастир и гробница, строени през XVI век. Гробницата е на алианския светец Демир баба. На това място е имало тракийско светилище и обектът е бил почитан от векове.

Отпътуване за Разград и посещение на Археологически резерват Абритус – основан в края на І в. н.е. като римски военен лагер върху руините на старо тракийско селище и се е разраснал до един от най-големите градски центрове в Долна Мизия.

Връщане във Варна след 18:00ч.

Офертата включва:
• Транспорт от Варна и Шумен с комфортен туристически автобус;
• Посещение на Историко-археологически резерват Сборяново;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута.

  • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г;

Допълнителни услуги:
• Входни такси на посещаваните обекти.

  • Медицинска застраховка за лица над 70 г- 2 лв;

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

 

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 0370010003745  гр. Варна.

 

 

  • Дни Място Времетраене: