Еднодневна екскурзия до остров Анастасия,Созопол,замъка в Равадиново и Пясъчните фигури

Категория еднодневни
Месец юли

Дата: 29.07.2023 г

Цена: 45 лв.

 

Отпътуване от Варна, ул. „Антим 1-ви” в 7:00 ч. за Бургас.

Около 09.00 ч. пристигане в Бургас.Посещение на пясъчните фигури.

Около 09.30 ч.  пристигане  на пристанище Бургас , откъдето ще се качим на кораб за остров Света Анастасия. Островът е изпълнен с богата история и забулен в многобройни легенди.

В миналото, когато на Света Анастасия имало манастир, пирати нападнали острова. Според легендата причина била заровеното от загинал пират златно съкровище. Монасите се затворили в островната църква и се помолили на Света Анастасия да ги избави от набезите. Тя чула молитвите им и изпратила страховита буря, която потопила пиратския кораб. Неговите останки се вкаменили близо до брега на острова, където могат да бъдат видени и днес. 

Друга легенда разказва, че едни от най-великите мореплаватели в историята – викингите, също са достигали до бреговете на остров Света Анастасия. 

Освен Вкамененият пиратски кораб, на Света Анастасия има още две скални образувания – Гъбата и Дракона. Някои хора твърдят, че на Гъбата е бил погребан монах. 

След 1923 година, островът е превърнат в затвор и бързо си „спечелва” названието „Българският Алкатраз”.

Днес Света Анастасия, привлича многобройни български и чуждестранни туристи с красивата си архитектура и райска гледка. На острова се помещават музей, лекарна, ресторант и църква, която в момента не е действаща, но можете да запалите свещи и да отправите молитви за здраве и благоденствие. Обиколката на острова е с продължителност два часа.

Отпътуваме за Созопол. Ще направим кратка обиколка из забележителностите в стария град , възможност за посещение на църквата „Св. св. Кирил и Методий“, където се пазят част от мощите на Св. Йоан Кръстител. Свободно време за обяд и самостоятелна разходка из Созопол.

Отпътуване за замъка в Равадиново. Пристигане около 15:30ч. След като прекрачите прага на замъка “Влюбени във вятъра”, ще останете очаровани от прекрасната гледка. Сякаш издигащ се от нищото, замъкът приканва своите посетители с високите си кули, окъпани в слънчева светлина. Постройката напомня на живописните илюстрации от детските книжки с приказки.

Уникалното архитектурно творение разполага с парк, езеро с лебеди и параклис. Из красивите градини, изобилстващи от цветя и зеленина свободно се разхождат пауни, приканващи новодошлите посетители да се потопят в магичната атмосфера на „Влюбен във вятъра”. Обраслите с бръшлян високи кули на замъка неминуемо напомнят за приказния свят на братя Грим и Шарл Перо.

Комплексът е изграден с изключително внимание към детайлите. Прекрасните градини са украсени с фонтани, каменни статуи, фигури на птици, рицари и русалки. Край езерото можете да изпиете по чаша кафе, а защо не и да нахраните снежно-белите лебеди.

Тук, на това приказно място времето сякаш лети. Макар и за кратко, ще имате възможност да се почувствате като герой от старинна приказна история. Освен прекрасна атмосфера, комплексът предлага и различни развлечения като яздене на кон и лов на златни рибки, които несъмнено изпълняват желания.

     Пристигане във Варна около 20:00 ч.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Медицинска застраховка;
 • Екскурзоводско обслужване

Цената Не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти- замъка в Равадиново- за група (над 15 човека )22 лв.,пенсионери 15 лв. за деца до 7 год. безплатно,Деца от 7 г до 12 ненавършени години – 12лв;
  • Деца от 12 г до 18 ненавършениг години – 15лв;
 • За лица с ТЕЛК – 10лв.
 • Входна такса за Пясъчните фигури – 3 лв;
 • Корабче до остров Св. Анастасия(двупосочен билет) – 14 лв./ ; входна такса за музея на острова- 6 лв.,за ученици и пенсионери -3 лв ,деца до 7 год. безплатно;
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г.- 2 лв;
 • Разходи от личен характер.

 

Забележка: При лоши метеорологични условия екскурзията до остров Св.”Анастасия”,се заменя с посещение на Несебър.

 

 

Mинимален брой участници: 40

Необходими документи: лична карта

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010004374, гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: