Еднодневна екскурзия до Къпиновски манастир,Къпиновски водопад и Елена

Категория еднодневни
Месец май

Дата: 21.05.2022 г

Цена: 35 лв.

Програма на пътуването:

Отпътуване от Варна, ул. Антим 1 в 07:00ч и от Шумен (пети километър) в 08:00ч. Пристигане в град Елена. Има много легенди за възникването на град Елена. Най-разпространена е легендата за двама млади влюбени. В нея се разказва, че в девствените вековни гори наЕленския Балкан се извивала пътека, по която минала щастлива младоженска двойка – Елена и Самуил. Разбойници нападнали сватбата. Похитителят не намерил път към сърцето на девойката и тя паднала убита. Самуил също бил посечен. От скръб по своите рожби родителите се заселили тук и основали селото, което нарекли Елена. Тук ще посетим Архитектурно-исторически комплекс Даскалоливница, включващ три музейни обекта – Камбуров хан вградената в земята църква Свети Николай първото класно училище Даскалоливница. В построяването на сградата на училището средства и труд вложили всички жители на Елена. Поетът П. Р. Славейков, който бил един от възпитаниците на училището, му дал романтичното име Даскалоливница – място, където се отливат даскали, подобно на свещоливницата – дюкян, в който се отливат свещи. В Камбуровият хан могат да се видят дамски и мъжки тоалети и предмети от бита и културата на еленчани от края на ХІХ и началото на ХХв. В двора на училището се намира и храмът Свети Никола – най-старият в Елена и региона. Ще разполагате и със свободно време за самостоятелна разходка, снимки и обяд . Докоснали се до красотата на град Елена – чистият планински въздух, богата история и красива природа, се отправяме към Къпиновският манастир – един от най-живописните и посещавани манастири в района на град Велико Търново. Водопадът край него омайва с ромола и прохладата на падащата вода. Отпътуване за Варна. Пристигане в града около 18:00ч.

Офертата включва:
• Транспорт с комфортен туристически автобус;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута.

Офертата не включва:
• Входни такси за посещаваните обекти: Даскаловницата – 3лв за възрастен, 2лв за ученик или пенсионер.

  • Медицинкса застраховка за лица над 70 г.- 2 лв.
  • Разходи от личен характер;

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100003201, гр. Варна.

  • Дни Място Времетраене: