Еднодневна екскурзия до Констанца и Мамая

Категория еднодневни
Месец юли

Дата: 05.07.2020 г

Цена: 21 лв.

Програма:

Отпътуване от Варна в 6:00ч от ул. Антим I: по маршрут: Варна – Констанца – Мамая. Пристигане в Констанца. Разходка из най- големия пристанищен град в Румъния на Черно море – Констанца. Тя е основана като гръцка колония през 7 – 5 в.пр.н.е. под името Томис и през вековната си история е част от Римската и Византийската империи. С идването на прабългарите на Балканите, Кюстенджа става неразделна част от българските земи и това продължава до 1919 г., когато с подписването на Ньойския договор, градът преминава в границите на днешна Румъния.

Пешеходна обиколка с екскурзовод в стария град на Констанца – исторически център- Археологически музей , джамията „Великия Махмути”, катедралата „Св.Петър и Павел”, Казиното, Пристанището, Паметника на Овидиус, Римски терми.

Панорамна обиколка на  Мамая – най-големият и известен черноморски курорт в Румъния.Той заема ивицата, която дели Черно море от езерото Сютгьол и така се образува плаж, дълъг цели 7км.

Ще посетим още дървената църква „Св. Мина“, City Mall и Търговски център VIVO.Отпътуване за град Варна. Пристигане в града около 20.30 ч.

.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус от Варна;
 • Медицинска застраховка за лица до 69,99 г;
 • Екскурзоводско обслужване.
 • Посещение на дървената църква „Св. Мина“;
 • Посещение на City Mall;
 • Посещение на Търговски център VIVO;
 • Пешеходна обиколка на стария град на Констанца;
 • Панорамна обиколка на Мамая;
  Офертата не включва: 
 • Приблизителни водни такси за посещаваните обекти: Археологически музей – 25 леи;
 • Джамията “Великия Махмути” – 5 леи;
 • Аквариум – 25 леи;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка за лица от 70 г. до 79.99 г.- 2 лв.

Забележка: ЕКСКУРЗОВОДЪТ НЕ ВЛИЗА В ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ КОИТО СА ПОЖЕЛАНИЕ.

 

Минимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие- по 2 броя. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността  на посещаваните обекти;

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100002625, гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: