Еднодневна екскурзия до Констанца и Мамая

Категория чужбина еднодневни
Месец април

Дата: 28:04:2018 г.

Цена: 21 лв.

Програма:

Отпътуване от Варна в 6:30 ч. от  ул.Антим I по маршрут :Варна -Констанца-Мамая. Пристигане в Констанца около 10:00 ч. Разходка из най-големия пристанищен град в Румъния на Черно море -Констанца .Тя е основана като гръцка колония през 7-5 в. пр.н.е .под името Томис и през вековната си история е част от Римската и Византийската империи.С идването на прабългарите на Балканите ,Кюстенджа става неразделна част от българските земи и това продължава до 1919 г. когато с подписването на Ньойския договор ,градът преминава в границите на днешна Румъния.

Ще имате възможност да посетите историческия център на Констанца-Археологическия музей,джамията “Великия Махмути”,катедралата “Св. Петър и Павел”,Пристанището,Паметника на Овидиус,Римски терми.

Свободно време за снимки край брега на морето,където се намира символа на града-Старото казино край Морска гара.

Отпътуване за Мамая -най-големият и известен черноморски курорт в Румъния,заемащ ивицата ,която дели Черно море от езерото Сютгьол и така се образува плаж,дълъг цели 7 км.

Ще посетим още Дървената църква Св. “Мина” и търговският център Сити мол.

Отпътуване за Варна около 16:30 ч.

Пристигане в града около 19:30 ч.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус от Варна;
 • Медицинска застраховка;
 • Екскурзоводско обслужване.
  Офертата не включва: 
 • Приблизителни водни такси за посещаваните обекти: Аархеологически музей – 10 леи; Джамията “Великия Махмути” – 5 леи;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка за лица от 70 г. до 79.99 г.- 2 лв.
  Минимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие- по 2 броя. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗАД  ”Алианц България „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер 13160170390000009, гр. Варна.

 

 • Дни Място Времетраене: