Еднодневна екскурзия до Добрич-стария град,Зоологическата градина и Албена

Категория еднодневни
Месец декември

Дата: 04.12.2021 г.

Цена: 22 лв.

Програма:

Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 08.30 ч.Пристигане в Добрич.Посещение на църквата Свети Георги-малка, но изключително красива и впечатляваща. Първото, което ще ви направи впечатление при църквата Свети Георги е изключително красивата и отлично изрисувана фасада,интериора на храма и вътрешната му украса. Изключително приятен е прилежащия към църквата Свети Георги двор.

Църквата Свети Георги се намира в близост до етнографския музей. Архитектурно-етнографският музей „Стария Добрич” е музей на открито, където се съхраняват, представят и развиват традиционните добруджански занаяти от края на ХІХ и първата половина на ХХ в. Намира се в центъра на съвременния град Добрич, на мястото на някогашната Одун чаршия. Във възстановената стара градска чаршия потомствени майстори продължават многовековната традиция на своите занаяти. По стари ръчни технологии и с оригинални инструменти в повече от 30 работилници се изработват традиционни изделия на грънчарството, ковачеството, везбарството, тъкачеството, бъчварството, абаджийството (производство на груб вълнен плат), златарството и други. В центъра на комплекса е възстановена старата часовникова кула, строена през ХVІІІ век, която е достъпна за туристите.

Свободно време за обяд.

Отпътуване за Зоологическата градина на град Добрич.Там се отглеждат животни, характерни за нашия ареал, които живеят в среда, максимално близка до естествената им. Посетителите имат възможност за пряк досег с животните. С цел безопасност, за някои от видовете са направени заграждания или се използват електропластири. Оформени са и мини-пасища за понита и магарета.

Всички животни в Центъра за защита на природата и животните в Добрич си имат швейцарски осиновители.

Отпътуване за Оброчище.Посещание на Текето.

Тръгваме за КК. Албена.Свободно време за разглеждане на комплекса.

Отпътуване за Варна.Пристигане в града около 17.00 ч.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Църквата Свети Георги в Добрич;
 • Посещение на Етнографски музей –стария Добрич;
 • Посещение на Зоологическата градина на град Добрич (без включена входна такса);
 • Посещение на Оброчище – текето;
 • Посещение на Албена;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г;

Офертата не включва:

 • Входна такса за Зоологическата градина – 2 лв.;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г. – 2 лв.;
 • Разходи от личен характер;

 

 

 

 

Mинимален брой участници: 30

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100003201, гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: