Еднодневна екскурзия до В. Търново с посещение на Царевец и шоуто “Звук и светлина”

 • Ден 1
  Ден 1    Варна

  Отпътуване от Варна ул. „Антим I“ в 7:30 ч. По пътя ще посетим Петропавловския манастир „Св. св. Петър и Павел“.

 • Ден 1
  Ден 1    Велико Търново

  Следва посещение на парка на Миниатюрите; крепостта Царевец; Самоводската чаршия и наблюдение на шоуто "Звук и светлина"

 • Ден 1
  Ден 1    Варна

  Отпътуване за Варна. Пристигане в града около 23:30 ч.

Категория България еднодневни
Месец март

Дата: 03.03.2018г.

Цена от Варна: 32.00 лв.

Цена от Шумен и Търговище: 29.00 лв.

 

Програма:

Отпътуване от Варна ул. „Антим I“ в 7:30 ч./ от Шумен- 5-ти километър в 8:30 ч./ от Търговище- бензиностанция OMV в 9:00 ч.  По пътя ще посетим Петропавловския манастир „Св. св. Петър и Павел“. Тук са намирали убежище и апостолите на Великотърновския революционен окръг Васил Левски, отец Матей Преображенски-Миткалото, Георги Измирлиев, Иван Панов и Бачо Киро. Манастирът е четвъртия по големина в страната и крие в себе си богата история. Към 11:30 ч. се отправяме към Велико Търново.

Ще посетим най-новата атракция- паркът на миниатюрите „Търнов град- духът на хилядолетна България“, тук ще имате възможност да разгледате изключително точни и детайлни макети на около 40 български забележителности. Сред тях са крепостта Царевец и Паметникът „Александър Невски” и сградата на Народното събрание в София, Античния театър в Пловдив, крепостта Баба Вида и др.(време за разглеждане около 60 мин.)

Следва посещение на крепостта Царевец. През 1185 г. след като Търново е провъзгласена за столица на Второто българско царство, Царевец се превръща в нейно главно укрепление и дом за аристокрацията. Повече от 200 години в града кипи политически, икономически и културен живот, което го прави един от най-големите градове в европейския югоизток, а крепостта най-важната в България. Днес архитектурно-музейния резерват „Царевец”е уникално място за среща с миналото на България (време за посещение около 90мин.)

Около 15:30 ч ще разполагате и със свободно време за разходка из Самоводската чаршия. Разположена в старата част на града- със своите каменни дувари, малки дюкянчета и старинни къщи, тя ще ви очарова с приятна атмосфера, аромат на кафе и шарени захарни петлета. .

Вечерта, към 19:30 ч.- възможност за наблюдение на Звук и Светлина-невероятно мащабно светлинно представление, представящо драматичната история на Втората българска държава чрез камбанен звън, специално написана музика и потоци от прожектори, преливащи един в друг (времетраене около 30 мин). Подобни представления могат да се наблюдават най-много на още 5 места в света.

Пристигане във Варна около 23:30 ч.

Цената включва:

 • Транспорт с луксозен туристически автобус.
 • екскурзовод
 • медицинска застраховка

Цената не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти- крепостта Царевец- 6 лв. за възрастни, 3 лв. за пенсионери и 2 лв. за ученици; Парка на миниатюрите- 10 лв. за възрастни, 5 лв.за ученици.
 • Разходи от личен характер

Mинимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: лична карта

Срокове за плащане: 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗАД  ”Алианц България „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер 13160170390000009, гр. Варна.

 

 

 

График

 • Дни Място Времетраене:
 • Ден 1 Варна 4 часа
 • Ден 1 Велико Търново 8 часа
 • Ден 1 Варна 4 часа