Еднодневна екскурзия до Велико Търново с посещение на шоуто звук и светлина

Категория еднодневни
Месец март

Дата: 03.03.2021 г

Цена от Варна: 34 лв.

Цена от Шумен: 30 лв.

Отпътуване от Варна ул. „Антим I“ в 9:00 ч./ от Шумен- 5-ти километър в 10:00 ч Пристигане в Арбанаси около обяд.  Посещение на  Петропавловския манастир „Св. св. Петър и Павел“- четвъртия по големина в страната  с  богата история.

Свободно време за обяд.

Следва посещение на крепостта Царевец. През 1185 г. след като Търново е провъзгласена за столица на Второто българско царство, Царевец се превръща в нейно главно укрепление и дом за аристокрацията. Днес архитектурно-музейния резерват „Царевец”е уникално място за среща с миналото на България (време за посещение около 90мин.)

Ще разполагате и със свободно време за самостоятелно посещение на „Парка на миниатюрите”и разходка из Самоводската чаршия. Разположена в старата част на града- със своите каменни дувари, малки дюкянчета и старинни къщи, тя ще ви очарова с приятна атмосфера, аромат на кафе и шарени захарни петлета. .

Вечерта, към 19:30 ч.- възможност за наблюдение на Звук и Светлина-невероятно мащабно светлинно представление, представящо драматичната история на Втората българска държава чрез камбанен звън, специално написана музика и потоци от прожектори, преливащи един в друг. Подобни представления могат да се наблюдават най-много на още 5 места в света.

Отпътуване за Варна.

Пристигане в града късно вечерта.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • медицинска застраховка за лица до 69,99 г ;
  • Посещение на Арбанаси;
  • Посещение на крепостта „Царевец” –(без включена входна такса);

Цената не включва:

  • Входни такси за посещаваните обекти- крепостта Царевец- 6 лв. за възрастни, 3 лв. за пенсионери и 2 лв. за ученици;
  • Разходи от личен характер;
  • Медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г – 2 лв. ; Лица над 80 г не подлежат на застраховане;

Mинимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: лична карта

Срокове за плащане: 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Туроператорът си запазва правото на промяна последователността на посещаваните обекти!

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  „Евроинс „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер 03700100002625, гр. Варна.

 

  • Дни Място Времетраене: