Еднодневна екскурзия до Букурещ

 • ден 1
  ден 1    Варна

  Отпътуване от: Варна в 06:00ч от ул. Антим I

 • ден 1
  ден 1    Букурещ

  Пристигане около 12:00 ч. в Букурещ - градът, известен още като \"Малкия Париж\". Панорамна автобусна обиколка на града с екскурзовод. Посещение на Двореца на Парламента

 • ден 1
  ден 1    Букурещ

  Свободно време за разходка и шопинг. Възможност за самостоятелна пешеходна разходка в старият град на Букурещ. Отпътуване обратно за България в 17:00ч.

Категория чужбина еднодневни
Месец януари

Въпреки че е на една крачка разстояние, никога не сте ходили в Румъния? Добавете още едно ново кътче в колекцията си на пътешественик, с нашето предложение за еднодневна екскурзия до Букурещ през януари!

bukuresht-fontani-1

Еднодневна екскурзия до Букурещ на 27.01.2018г., с отпътуване от:
Варна – за 40 лв. на човек;

Шумен и Разград – за 37 лв. на човек;

Русе – за 27 лв. на човек.
Програма на пътуването:

Отпътуване от: Варна в 06:00ч от ул. Антим I; Шумен в 07:00 ч. 5- ти километър; Разград в 7:40 от бензиностанция Лукойк- автогара,  Русе в 09:00 ч. от бензиностанция ЕКО на бул.“ България“. Желателно е в гр. Русе да си закупите храна, поради натоварената програма .  Пристигане около 12:00 ч. в Букурещ – градът, известен още като “Малкия Париж” – една от големите столици на Балканите (малко над 2 милиона население). Панорамна автобусна обиколка на града с екскурзовод: Триумфалната арка, Дома на Свободния печат – сградата, в която се намират централите на най-големите румънски вестници, площад Виктория, Булевардът на посолствата, Атинеума – най-голямата концертна зала в Румъния, Библиотеката, Народния театър, Университета и др.

Следва посещение на Двореца на Парламента. Записана в книгата за рекорди на Гинес, сградата на Парламента разполага със 1 100 зали. За изработката на вратите и прозорците са използвани 700 000 тона бронз и стомана, килимите, покриващи залите са с обща площ 200 000 кв. м и много от тях са изработени на място- поради големите си размери внасянето им отвън е било практически невъзможно. Ориентировъчно време за посещение на около 1.00 ч.

bukuresht-interesni-fakti-1

Следобед (след 15:00 ч.) – Свободно време за разходка и шопинг. Възможност за самостоятелна  пешеходна разходка в старият град на Букурещ, където ще се полюбувате на прекрасната архитектура на реставрирани сгради, запазени по улица Липскани. Ще видите Стария княжески съд на Влад Цепеш – владетелят, увековечен от Брам Стоукър  като Дракула. Тук е и старата княжеска църква – най-старата сграда в Букурещ, както и бившият хан Луи Манук – в момента луксозен хотел-ресторант. Многобройни барове и ресторантчета допринасят за приятната атмосфера.

Отпътуване обратно за България в 17:00ч. Пристигане във Варна около 23:00 ч.

 

Офертата включва: 

 • Транспорт с комфортен лицензиран автобус;
 • Панорамна и пешеходна обиколка на Букурещ;
 • Посещение на Парламента;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Магистрални и пътни такси;
 • Медицинска застраховка;

 Офертата Не включва: 

 • Входна такса за Парламента-35 леи за възрастни, студенти- 25 леи; ученици и лица под 18 години- безплатно;
 • Медицинска застраховка за лица от 70 до 79.99г – 3 лв;
 • Разходи от личен характер.Минимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане: 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Необходими документи: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие- по 2 броя. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

*Влизането в Парламента се препотвърждава един ден преди датата на отпътуване на групата.При отказ от страна на Парламента да приеме групата ще се посещава Природонаучният Музей.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗАД  ”Алианц България „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер 13160170390000009, гр. Варна.

График

 • Дни Място Времетраене:
 • ден 1 Варна 6 часа
 • ден 1 Букурещ 2 часа
 • ден 1 Букурещ 2 часа