Еднодневна екскурзия до Букурещ с посещение на Природонаучния музей и Музея на селото

Категория еднодневни
Месец ноември

Дата: 07.11.2020 г

Цена от Варна :40 лева

Цена от Шумен:36 лева

Цена от Русе:28 лева

 

Програма: Отпътуване от Варна ул.Антим 1 в 05.30 ч.,Шумен /пети километър/в 06.30 ч.,Търговище /бензиностанция OMV/в 07.30 ч., Русе / бензиностанция Лукойл в ж.к Дружба/  в 08.30 ч.

Пристигане в Букурещ около 10.00 ч. Пешеходна разходка в стария град на Букурещ с екскурзовод,където ще видите  прекрасната архитектура на реставрирани сгради по улица „Липскани”,Стария княжески съд на Влад  Цепеш- владетеля  увековечен от Брам Стоукър като Дракула.Ще видите още и най-голямата книжарница в Румъния”Carturesti Carusel”-в превод „Въртележка от светлина”.

Тук е и най-старата княжеска църква-най-старата сграда в Букурещ,както и бившия хан”Луи Манук”-в момента луксозен хотел- ресторант.Свободно време за разходка.

Следва посещение на Музеят на селото, намиращ се на езерото Херастрау.Основан през 1936 г.,този прекрасен ансамбъл от над 300 жилища,работилници,църкви,вятърни мелници,преси и други структури на Румъния.Най-интересни са дъбовите къщи от Марамуреш,с техните резби и покриви,както и носещи греди,издълбани с животни и ловни сцени,Адам и Ева,Дървото на живота,слънца и луни.

Други акценти са сламените къщи от окръг Алба,както и вкопаните къщи от Драгичени и Кастранова в Олтения;колоритно обзаведени имоти от Молдова;вятърни мелници на окръг  Тулча.Огледайте се за красивата дървена църква от село Драгомирещи в Марамуреш.

Музеят на селото разполага с магазин за сувенири,който се определя като най-доброто място в града,където може да си закупите фолк предмети на изкуството,включително текстил и костюми,керамика и дървени предмети.

Последната ни спирка в Букурещ е  Природонаучния музей. Там можете да видите огромни скелети на динозаври,над 300 000 артефакта,представени в естествена среда,древни бозайници ,мекотели,скъпоценни камъни,изригващ вулкан,сталактити,сталагмити и сталактони и др.Музеят разполага с колекция от пеперуди,както и цял етаж,посветен на морската флора и фауна.

Панорамна автобусна обиколка на Букурещ: Триумфалната арка, построена по подобие на тази в Париж през 1922г, в памет на загиналите в Първата световна война; Домът на свободния печат – сградата, в която се намират централите на най-големите румънски вестници; площад Виктория; Булевардът на посолствата; Атинеумът – най-голямата концертна зала в Румъния; Библиотеката; Народният театър; Университетът.

Отпътуване за България около 17.00 ч.

Пристигане във Варна късно вечерта.

 

***** Забележка:При лоши метеорологични условия музеят на селото ще се замени с посещение на МОЛ   “Băneasa” .

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Екскурзовод по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка за лица до 69,99 г.;
 • Панорамна автобусна обиколка на Букурещ;
 • Посещение на Природонаучния музей (без включена входна такса);
 • Посещение на Музеят на селото (без включена входна такса);

Офертата не включва:

 • Входна такса за Природонаучния музей – 20 леи за възрастни,10 леи за пенсионери,5 леи за ученици и студенти;
 • Входна такса за Музея на селото – 15 леи за възрастни,8 леи за пенсионери,4 леи за ученици и студенти;
 • Медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г. – 2 лева(лица над 80 г.не подлежат на застраховане );
 • Разходи от личен характер;

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 40

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГНАТ МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 7 дни преди датата на отпътуване

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

СРОКОВЕ НА ПЛАЩАНЕ: 100 % при сключване на договор.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100002625, гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: