Еднодневна екскурзия до Букурещ с посещение на Природонаучния музей

Категория чужбина еднодневни
Месец март

Дата: 09.03.2019 г

Цена от Варна : 40 лева ;

Цена от Шумен : 37 лева ;

Цена от Русе : 26 лева ;

Програма:

Отпътуване от Варна , ул.Антим 1 в 05.30 ч,Шумен (пети километър)-06.30 ч.,Русе бензиностанция OMV -08.30 ч.

Пристигане в Букурещ около 10.00 ч.

Пешеходна разходка в стария град на Букурещ с екскурзовод,където ще видите  прекрасната архитектура на реставрирани сгради по улица „Липскани”,Стария княжески съд на Влад  Цепеш- владетеля  увековечен от Брам Стоукър като Дракула.Ще видите още и най-голямата книжарница в Румъния”Carturesti Carusel”-в превод „Въртележка от светлина”.

Тук е и най-старата княжеска църква-най-старата сграда в Букурещ,както и бившия хан”Луи Манук”-в момента луксозен хотел- ресторант.Свободно време за разходка.

Следва  посещение на Природонаучния музей .Там можете да видите огромни скелети на динозаври,над 300 000 артефакта,представени в естествена среда,древни бозайници ,мекотели,скъпоценни камъни,изригващ вулкан,сталактити,сталагмити и сталактони и др.Музеят разполага с колекция от пеперуди,както и цял етаж,посветен на морската флора и фауна.

Панорамна автобусна обиколка на Букурещ: Триумфалната арка, построена по подобие на тази в Париж през 1922г, в памет на загиналите в Първата световна война; Домът на свободния печат – сградата, в която се намират централите на най-големите румънски вестници; площад Виктория; Булевардът на посолствата; Атинеумът – най-голямата концертна зала в Румъния; Библиотеката; Народният театър; Университетът.

Посещение на Мол „Băneasa” – идеално място за пазаруване, забавление и отдих с над 300 магазина с известните марки Zara, Diesel, Desigual, Guess, H&M, Kenvelo, Lacoste; Levi`s; Mango и много други; хипермаркет Carrefour; заведения за хранене McDonald’s, KFC и други.

Отпътуване за България около 17.30 ч.

Пристигане във Варна късно вечерта.

   Офертата включва: 
• Транспорт с лицензиран туристически автобус;
• Панорамната обиколка на Букурещ;
• Посещение на стария град в Букурещ, Мол Băneasa и Природонаучния музей (без       включена  такса);
• Медицинска застраховка за лица до 70 ненавършени години;
• Екскурзоводско обслужване по време на пътуването.

    Офертата не включва: 

  • Медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г (лица над 80 г не подлежат на застраховане);
  • Природонаучен музей – 20 леи за възрастни , 10 леи за пенсионери , 5 леи за ученици и студенти;
  • Разходи от личен характер;

 

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 40

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГНАТ МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 7 дни преди датата на отпътуване

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

СРОКОВЕ НА ПЛАЩАНЕ: 100 % при сключване на договор.

Настаняването в автобуса се извършва според реда на записване за екскурзията.

Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността на посещаваните обекти. 

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

 

  • Дни Място Времетраене: