Еднодневна екскурзия до Балчик,Шабла и Дуранкулак

Категория еднодневни
Месец юли

Дата: 12.07.2020 г

Цена: 23 лв.

Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.30 ч.за Балчик,където ще посетим  лятната резиденция на румънската кралица Мария и Ботаническата градина. Кралица Мария била доведена от свои приятели в Балчик и останала очарована от природата и духа на града. Решила да построи тук своя лятна резиденция, като имала строго изискване към проектантите – строежът на вилата да не наруши природата, а да допълва красотата ѝ. Стилът на новите постройки е в унисон с този на заварените, а старите мелници са реставрирани. Запазен е и контрастът на белите скали и червените покриви, характерен за града. Изградени са параклиси, дворове, паркове, чешми и сгради в различни стилове – типичен български, византийски, римско-арабски, мавритански, трансилвански. На територията на парка в двореца през 1955 г. е създадена ботаническата градина. Днес на обща площ от 65 дка са разположени колекции на растителни видове от цял свят. Тук се отглеждат около2000 вида растения с невероятно разнообразие от цветове и форми. Тук се намира и втората по големина кактусова колекция в света, след тази в Монако, както и други уникални растения. Ще разполагате със свободно време за разходка и снимки.

Отпътуваме за Каварна. Свободно време за разходка, кафе – градчето е чисто и приятно. Интересна е наскоро възстановената турска баня – хамам, старинната църква от 18 век, красивата богатска къща приютила етнографския музей разказващ за бита на местното население тук – добруджанци балканджии – котленци, гагаузи.

Следва Шабленското езеро-  защитена местност известна с уникалната си фауна, най-старият морски фар в Европа.

Отиваме в Дуранкулак – най-източната точка на България. Знаете ли, че тук слънцето изгрява 18 мин по- рано от София? Свободно време за късен обяд край езерото.

Отпътуване за Варна.

Пристигане в града около 19.00 ч.

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Посещение на двореца Балчик (без включена входна такса);
 • Посещение на Каварна;
 • Посещение на Шабленското езеро;
 • Посещение на Дуранкулак;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г;

Офертата не включва:

 • Входни такси за Ботаническата градина –  8лв за възрастни, 3лв за деца от 7 до 18г, безплатно за деца до 7 ненавършени години, Двореца в Балчик – 6лв за възрастни, 1лв за деца от 7 до 18г, безплатно за деца до 7 ненавършени години;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г – 2 лв;
 • Разходи от личен характер;

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100002625  гр. Варна.

 

 • Дни Място Времетраене: