Еднодневна екскурзия до Балчик,Калиакра и Медената къща

Категория еднодневни
Месец май

Дата: 23.05.2021 г

Цена: 20 лв.

Програма:

Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.30 ч.Посещение на Медената къща вълшебният свят на пчелите. Там ще се запознаете с интересни факти за пчеларството от Древността до наши дни. Ще научите за пчелите и техните неповторими правила, ред и организация. Ще видите различни пчелни жилища – каменна пещера, дънери, хралупи, глинен и плетен кошер. Демонстрационният кошер със стъклени стени ще ви покаже вътрекошерния живот на пчелите. Можете да се насладите на невероятния вкус на ръчно приготвени медено-таханови блокчета, мед, медена ракия и меденки.

Следва посещение на нос Калиакра. В подножието му вълните са издълбали множество пещери и арки, които могат да се достигнат само откъм морето. В миналото тези пещери-тунели били свързани с крепостта и през тях се товарели и разтоварвали кораби. Разцветът на крепостта е свързан с името на болярина Добротица, който премества тук столицата на Добруджанското княжество. Най-ужасни за Калиакра са дните, когато османските орди я превземат. Легендата разказва за 40 девойки, предвождани от хубавата Калиакра. Те връзват косите си една за друга и скачат в морето, за да се спасят от поробителите. В началото на местността е издигнат паметник Портата на 40-те девици; в чест на девойките. Калиакра е и един от първите природни резервати на територията на България.

Отпътуване за Балчик.Разходка в центъра на красивия град.

По-желание може да посетите Двореца на румънската кралица Мария и да се насладите на прекрасната ботаническа градина разположена в двора и.

Отпътуване за Варна.

Пристигане в града около 18.00 ч.

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус или микробус;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Медената къща;
 • Посещение на нос Калиакра (без включена входна такса);
 • Посещение на Балчик;
 • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;

Офертата не включва:

 • Входни такси за обектите;
 • Дегустация Медената къща-3 лв.;
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г. – 2 лв;
 • Разходи от личен характер;

 

Mинимален брой участници: 15

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100003201, гр. Варна.

 

 • Дни Място Времетраене: