Еднодневна екскурзия до Балчик,Калиакра и Шабла

Категория България
Месец юни

Дата: 06.06.2020 г

Цена: 20 лв.

Програма:

Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч.Първата ни спирка е град Шабла.

След това се отправяме за  нос Калиакра.

В подножието му вълните са издълбали множество пещери и арки, които могат да се достигнат само откъм морето. В миналото тези пещери-тунели били свързани с крепостта и през тях се товарели и разтоварвали кораби. Разцветът на крепостта е свързан с името на болярина Добротица, който премества тук столицата на Добруджанското княжество. Най-ужасни за Калиакра са дните, когато османските орди я превземат. Легендата разказва за 40 девойки, предвождани от хубавата Калиакра. Те връзват косите си една за друга и скачат в морето, за да се спасят от поробителите. В началото на местността е издигнат паметник “Портата на 40-те девици” в чест на девойките. Калиакра е и един от първите природни резервати на територията на България.

Отпътуване за Балчик-където ще посетим лятната резиденция на румънската кралица Мария и Ботаническата градина. Кралица Мария била доведена от свои приятели в Балчик и останала очарована от природата и духа на града. Решила да построи тук своя лятна резиденция, като имала строго изискване към проектантите – строежът на вилата да не наруши природата, а да допълва красотата ѝ. Стилът на новите постройки е в унисон с този на заварените, а старите мелници са реставрирани. Запазен е и контрастът на белите скали и червените покриви, характерен за града. Изградени са параклиси, дворове, паркове, чешми и сгради в различни стилове – типичен български, византийски, римско-арабски, мавритански, трансилвански. На територията на парка в двореца през 1955г е създадена ботаническата градина. Днес на обща площ от 65 дка са разположени колекции на растителни видове от цял свят. Тук се отглеждат около2000 вида растения с невероятно разнообразие от цветове и форми. Тук се намира и втората по големина кактусова колекция в света, след тази в Монако, както и други уникални растения.

Ще разполагате със свободно време за разходка и снимки. Около 15:00ч отпътуваме обратно за Варна. Последната ни спирка е едно уникално място, където са запазени едни от най-българските традиции – производството на керамични изделия. Опитни майстори ще ви демонстрират как протича технологията по направата, украсяването и изпичането им. Ще имате възможност да разгледате и богатия асортимент от вече направени съдове и сувенири.

Отпътуване за Варна. Пристигане в града около 17:00ч.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на нос Калиакра (без включена входна такса);
 • Посещение на град Шабла;
 • Посещение на двореца в Балчик (без включена входна такса);
 • Посещение на работилница за производство на глинени и керамични изделия;
 • Мед. Застраховка за лица до 69,99 г.;

Офертата не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти:
 • Нос Калиакра – 3 лв. за възрастни, 1,50 за  деца;
 • Двореца в Балчик –  6лв за възрастни; за деца до 7г безплатно; за деца от 7 до 18г -1лв;
 • Ботаническа градина- 8лв за възрастни, за деца до 7г – безплатно; за деца от 7 до 18г – 3лв;
 • Разходи от личен характер;
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г – 2 лв;

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100002625  гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: