Еднодневна екскурзия до Балчик,Калиакра и Каварна

Категория еднодневни
Месец юни

Дата: 06.06.2021 г

Цена: 20 лв.

Програма:

Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.30 ч. Следва посещение на нос Калиакра. В подножието му вълните са издълбали множество пещери и арки, които могат да се достигнат само откъм морето. В миналото тези пещери-тунели били свързани с крепостта и през тях се товарели и разтоварвали кораби. Разцветът на крепостта е свързан с името на болярина Добротица, който премества тук столицата на Добруджанското княжество. Най-ужасни за Калиакра са дните, когато османските орди я превземат. Легендата разказва за 40 девойки, предвождани от хубавата Калиакра. Те връзват косите си една за друга и скачат в морето, за да се спасят от поробителите. В началото на местността е издигнат паметник Портата на 40-те девици; в чест на девойките. Калиакра е и един от първите природни резервати на територията на България.

Отпътуваме за Каварна. Свободно време за разходка, кафе. Градчето е чисто и приятно. Интересна е наскоро възстановената турска баня – хамам, старинната църква от 18 век, красивата богатска къща приютила
етнографския музей разказващ за бита на местното население тук – добруджанци балканджии – котленци, гагаузи.

Отпътуване за Балчик.Разходка в центъра на красивия град.

По-желание може да посетите Двореца на румънската кралица Мария и да се насладите на прекрасната ботаническа градина разположена в двора и.

Кралица Мария била доведена от свои приятели в Балчик и останала очарована от природата и духа на града. Решила да построи тук своя лятна резиденция, като имала строго изискване към проектантите – строежът на вилата да не наруши природата, а да допълва красотата ѝ. Стилът на новите постройки е в унисон с този на заварените, а старите мелници са реставрирани. Запазен е и контрастът на белите скали и червените покриви, характерен за града. Изградени са параклиси, дворове, паркове, чешми и сгради в различни стилове – типичен български, византийски, римско-арабски, мавритански, трансилвански. На територията на парка в двореца през 1955 г е създадена ботаническата градина. Днес на обща площ от 65 дка са разположени колекции на растителни видове от цял свят. Тук се отглеждат около 2000 вида растения с невероятно разнообразие от цветове и форми. Тук се намира и втората по големина кактусова колекция в света, след тази в Монако, както и други уникални растения. Ще разполагате със свободно време за разходка и снимки.

Около 17:00ч отпътуваме обратно за Варна. Последната ни спирка е едно уникално място, където са запазени едни от най-българските традиции – производството на керамични изделия. Опитни майстори ще ви демонстрират как протича технологията по направата, украсяването и изпичането им. Ще имате възможност да разгледате и богатия асортимент от вече направени съдове и сувенири.

Отпътуване за Варна. Пристигане в града около 18:00ч.

 

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус или микробус;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Каварна;
 • Посещение на нос Калиакра (без включена входна такса);
 • Посещение на Балчик;
 • Посещение на работилница за грънци;
 • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;

Офертата не включва:

 • Входни такси за обектите;
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г. – 2 лв;
 • Разходи от личен характер;

 

Mинимален брой участници: 15

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100003201, гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: