Еднодневна екскурзия до Априлци по случай празника на сланината и греяната ракия с посещение на Троянския манастир

Категория еднодневни
Месец февруари

Дата: 22.02.2019 г.

Цена: 41 лв

Програма:

Тръгване от Варна 5:30 ч.от ул. ”Антим I”/ от Шумен 5-ти километър в 6:30 ч., от Търговище /бензиностанция OMV/ в 07.30 ч. Пристигане в гр.Априлци около 10.00 ч.

Всяка година на Месни заговезни в гр.Априлци се организира празник на сланината и грeяната ракия.

Грандиозното събитие в центъра на града и тази година ще зарадва посетителите с фолклорни представления и кулинарни състезания.Атракция в празника е приготвянето в „големия чорбаджийски тиган” на т.нар. „Бабина гозба”-ястие приготвено от 20кг.сланина,500 яйца и 30кг. праз лук.Щандове пълни с автентични балканджийски специалитети,кулинарна изложба-конкурс,на която са представени само ястия приготвени със сланина.Посетителите могат да участват и в ежегодните конкурси за най-вкусни ястия и ”най-блага” греяна ракия.

Отпътуване от гр.Априлци за Троянския манастир  около 15.00 ч. Пристигане в Троянския манастир около 15.30 ч. Той е разположен живописно на брега на река Черни Осъм и е трети по големина в България. Основан в началото на 17 в. от няколко атонски монаха,които донасят със себе си чудотворната икона на Богородица Троеручица. Смята се, че неповторимата атмосфера на Троянския манастир идва от чудотворната икона. Много хора търсят решение на своите проблеми чрез нея, а стотици вярващи на ден минават през манастира, за да й се поклонят.

Отпътуване за Варна 16:30ч. Пристигане в града около 21:00 ч.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Медицинска застраховка;
  • Посещение на Троянския манастир;

Цената НЕ включва:

  • Разходи от личен характер

Mинимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: лична карта

Срокове за плащане: 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

 

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Туроператорът си запазва правото на промяна последователността на посещаваните обекти!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100001945, гр. Варна.

  • Дни Място Времетраене: