Еднодневен шопинг до Одрин и Лозенград

Категория чужбина еднодневни
Месец юни

Дата:09.06.2018 г.

Цена :32 лв.

Тръгване от Варна 5:00 ч.,ул.”Антим” I;Около 7:15 ще направим кратка почивка в Бургас на бензиностанция OMV.

10:30   Пристигане в Одрин

Одрин  е град в турската част на Тракия, близо до границите с България и Гърция. Градът е административен център на едноименния вилает и има славата на отличен университетски център

Всички основни улици в Одрин започват от централния площад, който е заобиколен от три имперски джамии – Селимие, Уч Шерефели и старата джамия Талат Паша Булвари.

В Одрин има две български църкви, от които действащи и до днес са „Свети Георги“ от 1880 г. и „Св. св. Константин и Елена“, построена през 1869 г.

Вероятно първото нещо, което ви идва наум за продължение на заглавието „Одрин – градът на…”, е евтиният прах за пране. Обикновено освен прах за пране от там се купува омекотител, тоалетна хартия, баклава, локум и кори за баница от складовете; както и дрехи от аутлетите .

  Посещение на търговски център –MARGI OUTLET

 Посещение на склад за перилни и почистващи препарати

Посещение на джамията „Селимие” –едно от чудесата на османската архитектура

Свободно време за обяд,разглеждане на базара към джамията,Безистена-голямата пешеходна търговска улица.

   Посещение на търговски център KIPА

     около 17:30  ч.  Отпътуване за Лозенград

 

Лозенград  е град в Турция, административен център на едноименния вилает Лозенград.

Разположен е  в европейската част на днешна Турция. Само на 20 минути от красивото и уютно Малко Търново, в политите на все още борещата се да е дива –  Странджа планина.  Турците са го нарекли Къкларели, а гърците – Саранда Еклисиес – 40-те църкви. Офицално днес си е с турското име.

 

18:30   Пристигане в Лозенград и свободно време за покупки на турски сладкиши и деликатеси

19:30   Отпътуване за България

23:30 Пристиганевъв Варна

Цената включва:

 • Транспорт с луксозен туристически автобус.
 • екскурзовод
 • медицинска застраховка

 

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер
 • Застраховка за лица от 70 г. до 79.99 г.- 2 лв.

 

Необходими документи: международен паспорт; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие- по 2 броя. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността

на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗАД  ”Алианц България „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер 13160170390000009, гр. Варна.

 

 • Дни Място Времетраене:
 • 05.00 Ч. Варна 05.05. ч.
 • Бургас 07.30 ч. Бургас 2 часа
 • около 10.30 ч . Одрин 17.30 ч.
 • 18.30 Лозенград 2 часа
 • 3 ч. Лозенград - Бургас 5 ч.
 • 21.00 Бургас- Варна 20 мин.
 • 23.00 Варна 24.00