Еднодневен Шопинг до Букурещ

Категория чужбина еднодневни
Месец юни

Дата:16.06.2018 г

Цена:40 лв.

Шумен и Разград – за 36 лв на човек;

Русе – за 26 лв на човек.
Програма на пътуването:

Отпътуване от Варна в 5:30 ч. от  ул.Антим I;Шумен в 6:30 ч. 5-ти километър;Разград в 7:10 ч. от бензиностанция Лукойл-автогара;Русе в 8:30 ч. от бензиностанция ЕКО на бул. България.Желателно е в гр.Русе да си закупите храна,поради натоварената програма.Пристигане около 10:30 ч. в Букурещ-градът,известен още като “Малкия Париж”-една от големите столици на Балканите (малко над 2 милиона население).

Първата ни спирка ще бъде търговския комплекс “Червения дракон”.Той се състои от над 5500 магазина,ресторанти и кафенета.Разнообразието от продукти е невероятно-тук се намират най-големите магазини за обувки и детски стоки в Румъния.Има също така магазини за тъкани,килими,мебели,предмети за бита,спално бельо,обзавеждане,битови предмети,канцеларски материали и кожени изделия,осветителни тела,електрически и електронни продукти,супермаркет,банка,обменно бюро,аптека и много други(време за пазаруване 4 часа).

Около 14:30 ч. ще направим панорамна автобусна обиколка на града с екскурзовод:Триумфалната арка,Дома на свободния печат-сградата,в която се намират централите на най-големите румънски вестници,плошад Виктория,Булевардът на посолствата,Атинеума -най-голямата концертна зала в Румъния,Библиотеката,Народния театър,Университета и др.(времетраене около 1 час).

Към 15:30 ч. ще разполагате със свободно време за разходка в стария град на Букурещ,където ще се полюбувате на прекрасната архитектура на реставрирани сгради,запазени по улица Липскани.Ще видите Стария княжески съд на Влад Цепеш-владетелят, увековечен от Брам Стоукър като Дракула.Тук е и старата княжеска църква-най-старата сграда в Букурещ,както и бившият хан Луи Манук-в момента луксозен хотел-ресторант.Многобройни барове и ресторантчета допринасят за приятната атмосфера.

Отпътуване обратно за България в 17:30 ч.Пристигане във Варна около 22:30 ч.

 • Офертата включва:
  – Транспорт с комфортен лицензиран автобус;
  – Магистрални и пътни такси;
  – Медицинска застраховка за лица до 70 ненавършени години;
  – Панорамна и пешеходна обиколка на Букурещ;
  – Посещение на търговския център Червения дракон;
  – Екскурзоводско обслужване.
 • Офертата не включва (доплащанията са към туроператора):
  – Медицинска застраховка за лица от 70 до 80 ненавършени години – 3лв;
  – Разходи от личен характер
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.Срокове за плащане: 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.Необходими документи: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие- по 2 броя. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.Забележки:Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

  * Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

  * Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

  * Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

  Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

  Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер 03700100001423, гр. Варна

 • Дни Място Времетраене:
 • 05.30 ч. Варна
 • 06.30 ч Шумен
 • 07.10 ч. Разград
 • 08.30 ч. Русе
 • около 10.30 ч. Букуреш
 • 17.30 ч. Букурещ 1 ден
 • 19.30 ч. Русе
 • 20.30 ч. Разград
 • 21.30 ч. Шумен
 • 22. 30 ч. Варна