Докоснете се до магията на един от най- красивите гръцки острови- изумруденият остров Тасос

Категория чужбина
Месец юни

Цена от Варна и Бургас: 470 лв. за двама

Цена от Добрич: 496 лв. за двама

Дата: 0204.06.2023 г.

                                                                  Програма:                                   

 

1 денОтпътуване от Добрич-стоматологията  в 03.00 ч.,Варна, ул. „Антим I” в 4.00 ч.,/отпътуване от Бургас в 6:00 ч. от бензиностанция OMV до х-л „Мираж“ по маршрут: Варна- КГПП Капитан Петко Войвода- Кавала. Кавала е град, който ще ви очарова с тесните си улички и прекрасната атмосфера. Тук ще видим Имарет- късноосманска сграда, типичен пример за ислямска архитектура. Построена е от Мехмет Али, основателят на последната египетска династия. Имарет е една от архитектурните забележителности на днешна Кавала. Следва посещение на крепостната стена, построена от Юстиниан I в стремежа му да запази града от набезите на варварските племена. Ще видим още  къщата и паметника на Мехмет Али. Свободно време. Към 16:00 ч. се отправяме към Керамоти, от където ще се качим на ферибот  до най-красивия егейски остров- Тасос (времетраене на пътуването с ферибот около 40 мин.). Настаняване в хотела. Нощувка.

2 денЗакуска. Свободно време. По желание: целодневна панорамна обиколка на Зеления остров. Ще посетим традиционната фабрика за производство на зехтин в Панагия- тук ще имате възможност, както да проследите технология по производството на зехтин, така и да закупите разнообразни козметични продукти с екстракт от маслини, местен висококачествен зехтин и различни сувенири.

Следва посещение на женския православен манастир “Св. Архангел Михаил”. Тук се съхранява голяма колекция от религиозни предмети, която включва и част от пирона, с който е била прикована дясната ръка на Христос към дървения кръст по време на неговото разпване. Легендата разказва, че пиронът е трябвало да бъде дар от светогорските монаси за владетелите на Молдова. Но буря принудила поклонниците да спрат на Тасос и това се приело за божествен знак, че реликвата трябва да остане в манастира.

Ще разгледаме и местната фабрика за бижута Iris Gold, която разполага с огромен асортимент от бижута, славещи се със своето изящество, прецизност на изработката и високо качество.

Ще посетим и столицата Лименас, където ще разполагате със свободно време за самостоятелна разходка и снимки. Връщане в хотела.

Пожелание (срещу допълнително заплащане) – Таверна с музика на живо. Нощувка.

3 денЗакуска. Рано сутринта отпътуване за България.  По пътя ще посетим град Александруполис. Ще направим кратка  почивка за обяд и за разходка из площада с прочутия Александруполски фар. Фарът започва работа на 1-ви юни 1880 г., със своята височина от 27 метра над морското равнище, той безпогрешно направлява корабите в открито море до пристанището. Посещение на Порто Лагос.Ще посетите манастира „Св.Никола”-уникално украшение в региона,място за спокойствие и размисъл.

Към 13:00 ч. се отправяме към България.

Пристигане във Варна късно вечерта.

 

       Пакетната цена  включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със 2 закуски 3*;
 • Пътни , фериботни и магистрални такси;
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Посещение на гр.Кавала , гр. Александруполис и Порто Лагос;

***Деца от 1,99 г. до 11,99 г. ползват отстъпака 30 лв. от пакетната цена.

 

В цената не са включени:

 • Панорамна обиколка на остров Тасос- 15 евро;
 • Таверна – 30 евро;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80 години-10 лв.
 • Разходи от личен характер

 

От 01.01.2018 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса ,която се заплаща лично от туристите на място в хотела:

 • За 5* хотели-4 евро /стая/нощувка
 • За 4* хотели-3 евро/стая/ нощувка
 • За 3* хотели-1,5 евро/стая/ нощувка
 • За2* ,1* хотели- 0,5 евро/стая/ нощувка

 

 

 

 

Mинимален брой участници: 40

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

Срокове за плащане : Капаро 30 % при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

 Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

 Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010004374, гр. Варна.

 

 • Дни Място Времетраене: