Двудневна екскурзия до Трявна,Етъра и Габрово

Категория България
Месец февруари

Дата: 12-13.02.2022 г.

Цена: 89 лв.

 

 

Трявна! Невероятно съчетание от чист , здраводловен климат и прекрасна българска атмосфера!

Колкото пъти да си идвал тук – пак и пак ти се иска да се разходиш по калдаръмените и улици, да погледнеш пак и пак слънцата в Даскаловата къща и да си помислиш – кое  е по – по най? А за сладостите и кафето на пясък да не говорим! Не може без тях!

1 ДЕН  Отпътуване от Варна,ул Антим 1 в 07.00 ч.Кратки почивки по пътя.Пристигане в Трявна. Настаняване в хотела. Следва разходка из старата част. Защо на „Гърбавия” мост има издълбана стомна? Какво е обичал да прави Славейков вечер сред многобройната си челяд?  Чии са образите в „Патриотичната „стая – ето на тези въпроси ще получите отговор по време на тази разходка. Непременно посетете Славейковото училище – има много какво да научат съвременните родители от някогашните тревненци Свободно време – да отдадем значимото на производителите на прочутото тревненско бельо и трикотаж.Нощувка.

2 ДЕН  Закуска. Отпътуване за  Габрово – вкусните симити и сладости на Етъра ни очакват. Очакват ни красотата на шарените черги, песента на грънчарското колело, веселото духало на майстора – ножар…Свободно време в Габрово – „тегел“ по центъра до Музея на хумора и  – следваща спирка в Дряновския манастир. След това – Търново. Време за обяд- заведенията тук са чудесни – пиците в „Его“ и специалитетите в „Щастливеца“ са гарнирани с чудесна гледка към Царския хълм.

Връщането е около 18 часа.

 

Офертата включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 1 нощувка със закуска в Трявна;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Посещение на обектите посочени в програмата;
  • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.

Офертата не включва:

  • Медицинска застраховка за лица над 65 г.- 2 лв. на ден;
  • Входни такси за посещаваните обекти;
  • Разходи от личен характер;

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100003201, гр. Варна.

 

 

  • Дни Място Времетраене: