Двудневна екскурзия до Одрин и Лозенград

Категория предстоящи
Месец юли

Дата: 11-12.07.2020 г

Цена: 110 лв.

1 ДЕН    Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 06.00 ч.Около 07.30 ч.,ще направим кратка почивка на бензиностанция „Лукойл”-Слънчев бряг.Отпътуване от Бургас –бензиностанция OMV до хотел „Мираж” около 08.20 ч.Пристигане в Одрин.

Първата ни спирка е  MARGI OUTLET – идеално място за пазаруване и отдих. Търговският център разполага с 8 кафе-ресторанта,магазини с известни марки – LC Waikiki,US Polo, Deichmann, Derimod,  Mavi Jeans и др.

До търговският център се намира Синия пазар.На него може да намерите от плодове и зеленчуци до пердета,чанти,сирене,кашкавал,дрехи,кори за баница,маслини,зехтин и др.

Свободно време за пазар.

Следва и посещение на забележителната джамия на султан Селим II –шедиовъра на архитект Синан,славеща се с красивите си мраморни резби,керамични мозайки и най –високите минарета в страната-72 м.Свободно време за обяд и разходка.Настаняване в хотела.

2 ДЕН  Закуска.Освобождаване на хотела.Посещение на Музеят на здравето – огромен впечатляващ комплекс,построен през 15 в. от османския султан Баязид II на брега на р. Тунджа.Основната част от комплекса е болница,но в него има още джамия,приют за гости,медицинско училище (медресе),турска баня,кухня.Днес музеят е интересно историческо място.Восъчни фигури по подобие на Мадам Тюсо пресъздават историята на древната медицина.

След тази приятна разходка се  отправяме към българската църква „Св.Константин и Елена”построена през 1869 г. за по-малко от седем месеца и е ярко свидетелство за православната архитектура от онова време.

Посещение на  пазара на праховете.Там освен перилни и почистващи препарати може да закупите баклава,ядки,маслини,кори за баница,маслини сок от нар,сирене,кашкавал,масло и др.

Посещение на МОЛ „ЕРАСТА”.Свободно време.

Отпътуване за Лозенград (Къркларели)- градът с най-чистите стъкла.

Свободно време за покупки на турски сладкиши и  деликатеси.

Отпътуване за България.

Пристигане във Варна късно вечерта.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • 1 нощувка със закуска  в хотел  Edrin3* -Одрин;
 • Застраховка за лица до 69,99 г;
 • Посещение на Българската църква „Св.Константин и Елена”;
 • Посещение на джамията „Селимие”;
 • Посещение на MARGI OUTLET и синия пазар;
 • Посещение на МОЛ  Ераста;
 • Посещение на музеят на здравето (без включена входна такса);

Цената не включва:

 • Доплащане за застраховка за лица от 70 до 80 г. – 2 лв;
 • Входна такса за Музея на здравето – 10 лири;
 • Разходи от личен характер

Настаняването в автобуса се извършва според реда на записване за екскурзията.

Туроператорът си запазва правото на промяна на последователността на посещаваните обекти. 

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

Необходими документи: международен паспорт; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие- по 2 броя. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100002625, гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: