Двудневна екскурзия до Казанлък за празника на розата

Категория България
Месец юни

Дата: 04-05.06.2022 г

Цена: 100 лв.

Програма:

Маршрут: Варна-Габрово-Дряновски манастир – Стара Загора-Казанлък-Варна

1 ДЕН  Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч.Редовни почивки по пътя.Посещение на Дряновски манастир – разположен на около 5км от Дряново, сред живописното ждрело на Дряновска река, където високите варовикови скали ограждат пролома като непристъпни крепостни стени. Издигнат от цар Калоян, манастирът е бил разрушаван на няколко пъти от османските нашественици, крепост и убежище на българските будители и революционери – отец Матей Преображенски (Миткалото), Васил Левски, четата на поп Харитон и т.н. По време на Априлското въстание, манастирът е опожарен и разрушен до основи. Възобновен е през 1880г, а през 1897г на мястото на построената през 1861г църква “Успение Богородично” е издигнат паметник-костница на загиналите въстаници. Строителите оставили неизмазани следите от османските куршуми – да се знае и помни.

Свободно време за разглеждане на манастира и обяд.

Отпътуване за Габрово – градът на хумора.Посещение на Дома на хумора и сатирата. Той е създаден на „лъжовния“ 1 април 1972 година и е горд наследник на местния фолклорен хумор и веселите карнавални традиции в българската столица на хумора. Автор на девиза на Музея – „Светът е оцелял, защото се е смял“, е Радой Ралин.

Емблемата му представлява земен глобус с котешки очи и уши, за да „вижда и чува“ световния хумор посредством сетивата на символа на габровския хумор – котката. Целта на Музея е да събира, експонира и популяризира хумора на народите в областта на визуалните изкуства, литературата и фолклора, веселите празници и маскарадни традиции по света.

Отпътуване за Стара Загора – градът на липите.Свободно време.Нощувка.

2 ДЕН  Закуска. Отпътуване за Казанлък – столица на долината на розите. Посещението на Розовата долина разкрива безкрайните градини с маслодайни рози, от които се произвежда прочутото розово масло, като се съчетава с опознаване на културно-историческото и археологическо тракийско наследство по нашите земи. Празникът на Розата е един от най-забележителните фестивали в България, посветен на красотата и цветята. Празнува се за първи път през 1903г, като оттогава традиционно се провежда през последната седмица на май и началото на юни. Това е периодът, през който цъфти маслодайната казанлъшка роза. Днес Празникът на Розата се е превърнал в международно празненство, в което се забавляват хиляди туристи и гости на града. Програмата включва избор и коронясване на Царица Роза, ритуалите “розобер” и “розоварене”; празнично шествие – карнавал, международен фолклорен фестивал “Младежта на Балканите” и др. Розоберът започва рано сутрин, когато в разцъфналия розов цвят има роса, която съхранява розовото масло и е от съществена важност за извличането на екстракта от растението.

Посещение на Историческия музей с находките от Голямата Косматка.

Отпътуване за Варна.Пристигане в града около 20.00 ч.

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в Стара Загора;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на Дряновски манастир;
 • Посещение на Габрово;
 • Посещение на Дома на Хумора и Сатирата (без включена входна такса);
 • Посещение на Казанлък;
 • Посещение на Историческия музей в Казанлък (без включена входна такса);
 • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;

 

Офертата не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г. – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

 

 

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 

  ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

      Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100003201, гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: