В царството на Странджанската Зеленика

Категория България
Месец май

Дата: 13-14.05.2023 г

Цена: 120 лв.

 

Маршрут: Варна-Водопад Докузак-Малко Търново-Несебър-Варна

Програма:

1 ДЕН    Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч. Пътуваме към Странджа планина. Може би най-романтичната ни планина. Може би най- красивата. Може би най-непознатата. Планината с най-лековитите билки, с най красивите песни, с най игривите самодиви…Тук и само тук се е запазил древния обичай да се влиза в огъня, тук и само тук в пазвите на планината расте зелениката – красивото цвете с лилави цветове заради което сме тръгнали. Гледайте го, снимайте го, радвайте му се – но не го пипайте – силно отровно е. Самозащита? Напомняне ,че и най хубавите неща малко понагарчат? Всяка година зелениката цъфва и това е една победа на красотата, на необикновенното над посредствеността. Жалко, че с навлизането тук на цивилизацията находищата на зеленика стават все по-малко и по-малко…. 

Следва посещение на водопада Докузак. Той  е мощен и с много красив рисунък, с множество дипли.Името му значи – девет извора.  Висок е около 5 метра. Водите му падат на много струи и се леят върху ръбати и силно релефни скали, което създава усещане, че водата сякаш блика от всякъде. 

Отпътуване за Малко Търново. Доскоро гранична зона, днес градчето сякаш се събужда за нов живот- строят се хотели и ресторанти, нов посетителски център. Свободно време.Нощувка.

2 ДЕН   Закуска.Разходка из Малко Търново – Историческия музей, Католическата църква,  заслужават да се видят.Разбира се няма да си тръгнем без да посетим и старинната  църква „Св. Димитър”в центъра , да пийнем от вкусната вода на чешмата с трите чучура, да се снимаме  пред „Мандината къща” – „дьорткюшелията” . 

Отпътуване за Несебър – древен град с богата история, основан под името Месембрия. Ще посетите стария град на Несебър, който ще ви очарова с богатата си история и множеството исторически и църковни паметници.

Отпътуване за Варна.Пристигане в града около 18.00 ч.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус или микробус;
 • 1 нощувка със закуска в Малко Търново;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Посещение на водопад Докузак;
 • Посещение на Малко Търново;
 • Посещение на Несебър;
 • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г;

Офертата не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г.- 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

 

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 0370010003745  гр. Варна.

 

 • Дни Място Времетраене: