Великден на осторов Тасос

 • ден 1
  ден 1    Тасос

  Отпътуване от Варна, ул. „Антим I” в 4.00ч, по маршрут: Варна- КГПП Капитан Петко Войвода- Кавала. Свободно време. Към 16:00 ч. се отправяме към Керамоти и о.Тасос. Настаняване и нощувка.

 • ден 2
  ден 2    Тасос

  Закуска. Свободно време. По желание: целодневна панорамна обиколка на Зеления остров. Христос Воскресе! Връщане в хотела. Нощувка.

 • ден 3
  ден 3    Тасос

  Закуска. Свободно време. Празничен обяд по случай Великден в местна таверна с жива музика. Свободно време. По желание вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

 • ден 4
  ден 4    Варна

  Закуска. Рано сутринта отпътуване за България. По пътя ще посетим град Александруполис. Пристигане във Варна към 23:00 ч.

Категория чужбина почивки
Месец април

Дата: 06.04.-09.04.2018 г.

Тюркоазени морски води, маслинови дръвчета, пленителни залези и красиви плажове- остров Тасос мигновено ще плени сърцето ви на най-християнският празник Великден!

Thassos-small

Цени за ранни записвания (до 31.01.2018 г.):

От Варна: 315.00 лв.

От Бургас: 295.00 лв.

Редовни цени:

От Варна: 345.00 лв.

От Бургас: 325.00 лв.

1 ден (06.04.2018) Отпътуване от Варна, ул. „Антим I” в 4.00 ч.,/отпътуване от Бургас в 6:00 ч. от бензиностанция OMV до х-л „Мираж, по маршрут: Варна- КГПП Капитан Петко Войвода- Кавала. Кавала е град, който ще ви очарова с тесните си улички и прекрасната атмосфера. Тук ще видим Имарет- късноосманска сграда, типичен пример за ислямска архитектура. Построена е от Мехмет Али, основателят на последната египетска династия. Имарет е една от архитектурните забележителности на днешна Кавала. Следва посещение на крепостната стена, построена от Юстиниан I в стремежа му да запази града от набезите на варварските племена. Ще видим още къщата и паметника на Мехмет Али. Свободно време. Към 16:00 ч. се отправяме към Керамоти, от където ще се качим на ферибот до най-красивия егейски остров- Тасос (времетраене на пътуването с ферибот около 40 мин.). Настаняване в хотел 3 *. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

kavala_14

2 ден (07.04.2018)   Закуска. Свободно време. По желание: целодневна панорамна обиколка на Зеления остров. Ще посетим традиционната фабрика за производство на зехтин в Панагия- тук ще имате възможност, както да проследите технологията по производството на зехтин, така и да закупите разнообразни козметични продукти с екстракт от маслини, местен висококачествен зехтин и различни сувенири.

Следва посещение на женския православен манастир “Св. Архангел Михаил”. Там се съхранява голяма колекция от религиозни предмети, която включва и част от пирона, с който е била прикована дясната ръка на Христос към дървения кръст по време на неговото разпване. Легендата разказва, че пиронът е трябвало да бъде дар от светогорските монаси за владетелите на Молдова. Но буря принудила поклонниците да спрат на Тасос и това се приело за божествен знак, че реликвата трябва да остане в манастира.

Ще разгледаме и местната фабрика за бижута Iris Gold, която разполага с огромен асортимент от бижута, славещи се със своето изящество, прецизност на изработката и високо качество.

Ще посетим и столицата Лименас, където ще разполагате със свободно време за самостоятелна разходка и снимки. Връщане в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела и трансфер за участие в Тържествената Великденска литургия в местната църква, където ще бъде отслужена  света литургия.

Христос Воскресе! Връщане в хотела. Нощувка.

*Забележка: възможна е промяна в последователността на посещение на посочените туристически обекти.

3 ден (08.04.2018)  – Закуска. Свободно време. Празничен обяд по случай Великден в местна таверна с жива музика. Свободно време. Нощувка.

4 ден (09.04.2018)  – Закуска. Рано сутринта отпътуване за България.  По пътя ще посетим град Александруполис. Ще направим кратка почивка за обяд и за разходка из площада с прочутия Александруполски фар. Фарът започва работа на 1-ви юни 1880 г., със своята височина от 27 метра над морското равнище, той безпогрешно направлява корабите в откито море до пристанището. Към 13:00 ч. се отправяме към България. Пристигане във Варна към 23:00 ч.

       Пакетната цена  включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Пътни фериботни такси и билети;
 • 3 нощувки със закуски и 2 вечери в хотел 3*;
 • Празничен великденски обяд в гръцка таверна с жива музика на 08.04.2018 г.;
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;
 • Екскурзоводско обслужване;

 

***Деца от 1,99 г. до 11,99 г. ползват отстъпака 30 лв. от пакетната цена.

В цената не са включени:

 • Целодневна панорамна обиколка на о. Тасос- 10 евро;
 • Разходи от личен характер.

 

**Забележка: Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително в офиса на ТА” Рубина Травел ООД- обвързани са с предварителна резервация и минимален брой набрани участници- 20 души.

 

Допълнителна информация:

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие– по 2 броя. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването. 

Записване и начин на плащане: внасяне на  депозит в размер на 50 % от цената на офертата при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 20 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40  пълноплащащи туристи;

Забележки:

  Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията.

   Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други български групи за достигане на необходимия минимум от 20 туриста.

 Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна.

 

 Туроператорът си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

По време на църковните празници в Гърция някои от туристическите обекти и магазини НЕ работят.

Гърция: – парична единица – евро;  няма допълнителни визови и санитарни изисквания

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗАД  ”Алианц България „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер 13160170390000009, гр. Варна.

График по дни

 • Дни Място Времетраене:
 • ден 1 Тасос 1 ден
 • ден 2 Тасос 1 ден
 • ден 3 Тасос 1 ден
 • ден 4 Варна 1 ден