Великден на изумрудения остров Тасос

Категория чужбина
Месец април

Дата: 22-25.04.2022 г.

Цена: 368 лв.

Програма на пътуването:

1 ден
Отпътуване от Варна, ул. Антим I в 4:00 ч, от Бургас в 6:10 ч от бензиностанция OMV до хотел Мираж, по маршрут: Варна – КГПП Капитан Петко Войвода – Кавала. Кавала е град, който ще ви очарова с тесните си улички и прекрасната атмосфера. Тук ще видите Имарет – късноосманска сграда, типичен пример за ислямска архитектура. Построена е от Мехмет Али, основателят на последната египетска династия. Имарет е една от архитектурните забележителности на днешна Кавала. Следва посещение на крепостната стена, построена от Юстиниан I в стремежа му да запази града от набезите на варварските племена. Ще видите още къщата и паметника на Мехмет Али. Свободно време. Към 16:00 ч отпътуване към Керамоти, откъдето ще се качите на ферибот до най-красивия егейски остров – Тасос (времетраене на пътуването с ферибот около 40 минути). Настаняване в хотел 4*. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ден
Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане – целодневна панорамна обиколка на о. Тасос – Зеления остров. Посещение на традиционната фабрика за производство на зехтин в Панагия – тук ще имате възможност, както да проследите технологията по производството на зехтин, така и да закупите разнообразни козметични продукти с екстракт от маслини, местен висококачествен зехтин и различни сувенири. Следва посещение на женския православен манастир Св. Архангел Михаил. Там се съхранява голяма колекция от религиозни предмети, която включва и част от пирона, с който е била прикована дясната ръка на Христос към дървения кръст по време на неговото разпване. Легендата разказва, че пиронът е трябвало да бъде дар от светогорските монаси за владетелите на Молдова. Но буря принудила поклонниците да спрат на Тасос и това се приело за божествен знак, че реликвата трябва да остане в манастира. Разглеждане на местната фабрика за бижута Iris Gold, която разполага с огромен асортимент от бижута, славещи се със своето изящество, прецизност на изработката и високо качество. Посещение на столицата Лименас, където ще разполагате със свободно време за самостоятелна разходка и снимки. Връщане в хотела.

Вечеря в ресторанта на хотела и трансфер за участие в Тържествената Великденска литургия в местната църква, където ще бъде отслужена света литургия. Христос Воскресе! Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време.Празничен обяд по случай Великден в хотела. Свободно време. ПОЖЕЛАНИЕ И СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ: Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

4 ден
Закуска. Рано сутринта отпътуване за България. По пътя посещение на Порто Лагос и град Александруполис. Кратка почивка за обяд и за разходка из площада с прочутия Александруполски фар. Фарът започва работа на 1-ви Юни 1880 г, със своята височина от 27 м над морското равнище, той безпогрешно направлява корабите в открито море до пристанището. Към 15:00 ч отпътуване за България. Пристигане във Варна към 23:00 ч.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • 3 нощувки със закуски , 2 вечери и 1 празничен обяд в хотел „Zoe“4* – Лименария,о-в Тасос;
 • Пътни и фериботни такси;
 • Посещение на Кавала;
 • Посещение на Порто Лагос;
 • Посещение на Александруполис;
 • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.

 

Офертата не включва:

 • Панорамна обиколка на остров Тасос- 10 евро;
 • Вечеря на 24.04 (неделя) -20 евро;
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г. – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

За влизане в Гърция е необходим европейски “зелен” сертификат.

 

**Забележка:***Деца от 1,99 г. до 11,99 г. ползват отстъпака 30 лв. от пакетната цена.

От 01.01.2018 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса ,която се заплаща лично от туристите на място в хотела:

 • За 5* хотели-4 евро /стая/нощувка
 • За 4* хотели-3 евро/стая/ нощувка
 • За 3* хотели-1,5 евро/стая/ нощувка
 • За2* ,1* хотели- 0,5 евро/стая/ нощувка

 

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

Срокове за плащане : Капаро 30 % при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

 

 

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  03700100003201, гр. Варна.

 

 • Дни Място Времетраене: