Великденден на Тасос

Категория чужбина
Месец април

Дата: 17-20.04.2020 г

Цена от Варна: 327 лв

Програма:

1 ден (17.04.2020) Отпътуване от Варна, ул. „Антим I” в 4.00 ч.,/отпътуване от Бургас в 6:00 ч. от бензиностанция OMV до х-л „Мираж, по маршрут: Варна- КГПП Капитан Петко Войвода- Кавала. Кавала е град, който ще ви очарова с тесните си улички и прекрасната атмосфера. Тук ще видим Имарет- късноосманска сграда, типичен пример за ислямска архитектура. Построена е от Мехмет Али, основателят на последната египетска династия. Имарет е една от архитектурните забележителности на днешна Кавала. Следва посещение на крепостната стена, построена от Юстиниан I в стремежа му да запази града от набезите на варварските племена. Ще видим още къщата и паметника на Мехмет Али. Свободно време. Към 16:00 ч. се отправяме към Керамоти, от където ще се качим на ферибот до най-красивия егейски остров- Тасос (времетраене на пътуването с ферибот около 40 мин.). Настаняване в хотел 4 *. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ден (18.04.2020)   Закуска. Свободно време. По желание: целодневна панорамна обиколка на Зеления остров. Ще посетим традиционната фабрика за производство на зехтин в Панагия- тук ще имате възможност, както да проследите технологията по производството на зехтин, така и да закупите разнообразни козметични продукти с екстракт от маслини, местен висококачествен зехтин и различни сувенири.

 Следва посещение на женския православен манастир “Св. Архангел Михаил”. Там се съхранява голяма колекция от религиозни предмети, която включва и част от пирона, с който е била прикована дясната ръка на Христос към дървения кръст по време на неговото разпване. Легендата разказва, че пиронът е трябвало да бъде дар от светогорските монаси за владетелите на Молдова. Но буря принудила поклонниците да спрат на Тасос и това се приело за божествен знак, че реликвата трябва да остане в манастира.

Ще разгледаме и местната фабрика за бижута Iris Gold, която разполага с огромен асортимент от бижута, славещи се със своето изящество, прецизност на изработката и високо качество.

Ще посетим и столицата Лименас, където ще разполагате със свободно време за самостоятелна разходка и снимки. Връщане в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела и трансфер за участие в Тържествената Великденска литургия в местната църква, където ще бъде отслужена  света литургия.

Христос Воскресе! Връщане в хотела. Поднасяне на традиционна великденска супа и червени яйца. Нощувка.

*Забележка: възможна е промяна в последователността на посещение на посочените туристически обекти.

3 ден (19.04.2020)Закуска. Свободно време. Празничен обяд по случай Великден в местна таверна с жива музика. Свободно време. Вечеря в ресторанта на хотела (срещу допълнително доплащане 12 евро). Нощувка.

4 ден (20.04.2020) Закуска. Рано сутринта отпътуване за България.  По пътя ще посетим Порто Лагос и град Александруполис. Ще направим кратка почивка за обяд и за разходка из площада с прочутия Александруполски фар. Фарът започва работа на 1-ви юни 1880 г., със своята височина от 27 метра над морското равнище, той безпогрешно направлява корабите в откито море до пристанището. Към 15:00 ч. се отправяме за  България. Пристигане във Варна към 23:00 ч.

 

       Пакетната цена включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Пътни фериботни такси и билети;
 • 3 нощувки със закуски и 2 вечери в хотел ZOE 4 *;
 • Празничен великденски обяд в гръцка таверна с жива музика на 19.04.2020 г.
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;
 • Екскурзоводско обслужване;

 

***Деца от 1,99 г. до 11,99 г. ползват отстъпака 20 лв. от пакетната цена.

В цената не са включени:

 • Панорамна обиколка на о. Тасос- 10 евро;
 • Разходи от личен характер.
 • Вечеря в ресторанта на хотела на 19.04.2020 г – 14 евро  (заявява се и се заплаща в  офиса на фирмата);
 • Медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г – 2 лв. на ден;
Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 

**Забележка: Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително в офиса на ТА” Рубина Травел ООД- обвързани са с предварителна резервация.

 

Допълнителна информация:

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие– по 2 броя. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копията от нея и копията на акта за раждане на детето трябва да се носят по време на пътуването. 

Записване и начин на плащане: внасяне на  депозит в размер на 50 % от цената на офертата при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 20 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40  пълноплащащи туристи;

 

Забележки:

  Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията.

 Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна.

 

 Туроператорът си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

По време на църковните празници в Гърция някои от туристическите обекти и магазини НЕ работят.

Гърция: – парична единица – евро;  няма допълнителни визови и санитарни изисквания

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗАД  ”Алианц България „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер 03700100001945 гр. Варна.

 

 

 • Дни Място Времетраене: