Бляскава Нова година в Гърция

Категория чужбина
Месец декември

Дата: 30.12.2023 -02.01.2024 г

Цена от Добрич: 565 лв.

Цена от Варна и Бургас: 548 лв.

 

Програма на пътуването:

1 ден (29.12)
Отпътуване от Добрич –стоматологията в 22.30 ч. от  Варна (ул.Антим 1) в 23:30 ч.

2 ден  (30.12) Отпътуване от Бургас -(бензиностанция OMV до Технополис) в 01:30 ч. Преминаване през ГКПП-Капитан Петко.Редовни почивки по пътя. Пристигане в Солун- гръцката перла на Егейско море. Панорамна обиколка на крайбрежния булевард Нике с Бялата Кула, паметника на Александър Македонски, църквата “Св. Димитър” – Солунския светеца, Ротондата и арката на Галерий. Свободно време за разходка по площад Аристотелес, крайбрежната улица с кафенета, магазини и колоритния Солунски пазар. Отпътуване за Паралия Катерини.Настаняване в хотела.Свободно време.Вечеря.Нощувка.

3 ден (31.12)  Закуска. Около 07:30 ч по желание (срещу доплащане) отпътуване за Метеора – уникално място, наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции.Комплексът от гигантски скали,които с течение на времето придобиват причудливи форми става приют за монасите. Възможност някои от скалните манастири (отвън)и посещение на Главния Метеор. По пътя посещение на магазин за икони. Посещение на градчето Каламбака. Свободно време за обяд и разходка.Отпътуване за Катерини Паралия. Приготовление за Нова година. Празнична новогодишна вечеря с бузуки,музика и фолклорна програма! Нощувка.

4 ден (01.01)   Късна закуска. По желание (срещу доплащане)посещение на живописното селце Палеос Пантелеимон- изключително атрактивно старинно село с красиви каменни къщи с чардаци и дървени капаци на прозорците, които силно напомнят на къщите в нашата Ковачевица. Разположено е на височина от 700 м. и разкрива поразителна гледка към морето и плажовете на Южна Пиерия.

Свободно време за разглеждане на селцето.

Отпътуване за Паралия Катерини. Свободно време.Вечеря.Нощувка.

5 ден   (02.01)
Закуска.Отпътуване за Кавала – един от най-старите градове в Европа. Родното място на една от най-ярките личности в историята на града – Мехмед  Али. Ще минем покрай прочутия шедьовър на египетската архитектура Имарет – съчетание на джамия, училище по коран и армейска сграда с изглед към пристанището. Тази историческа ориенталска сграда е реставрирана през 2004 г – в момента е петзвезден хотел. Следва посещение на крепостната стена на града, наричана още венецианската крепост, построена от император Юстиниан I в опитите си да опази града от венецианските набези. Свободно време за обяд.

Отпътуване за Варна.

Пристигане в града –късно вечерта.

 

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 3 нощувки със закуски,2 вечери в Паралия Катерини 3 *;
 • Празнична новогодишна вечеря;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Магистрални такси;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г.;

 

 

Офертата не включва:

 • Екскурзия до Метеора – 32 евро ;
 • Екскурзия до селцето Палеос Пантелеимон – 18 евро;
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г. – 2 лв. на ден;
 • Входни такси за посещаваните обекти:
 • Къщата на Мохамед Али – 5 евро;
 • Крепостна стена в Кавала-3 евро;
 • Метеора – 3 евро;
 • Градска такса хотел -1,5 евро на стая на нощувка;

 

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

Mинимален брой участници: 35

    Необходими документи: лична карта

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 30 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

 

Туроператор „Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ със  Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  0370010004374, гр. Варна.

 

 

 • Дни Място Времетраене: