Балканска скариада в Златоград и непознатите кътчета в Родопа планина

Категория България
Месец октомври

Дата: 13-15.10.2023

Цена от Варна:195 лв.

Цена от Добрич: 210 лв.

Цена от Генерал Тошево: 220 лв;

Маршрут: Варна-Златоград- -Варна

Програма:

1 ДЕН Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 07.00 ч.Редовни почивки по пътя.

Пристигане в Кърджали. Ще посетим манастира на отец Боян Саръев -един от най-мощните духовни центрове в България.

Следва-Посещение  на Фолклорна къща “Гърнатскине Конаци“-нещо наистина ново,с което младият народен певец Филип Синапов ще ви впечатли.Идеята му за изграждане на „Гърнатскине коняци“ е да показва и предава знанията и уменитята,които сам е усвоил,на всеки посетител.Всичко,което ще видите,е постигнато с много труд,време,търпение и със собствени средства-да се опази духът на Родопа планина.

Отпътуване за Златоград.Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.

2 ДЕН  Закуска.Свободно време в Златоград за празника на скарата.Из целия град са разположени скари,които димят отрано – сръбски ущипци,румънски мичита,гръцки гироси,турски дюнери.Всичко това гарнирано със съответната музика,песни и танци.

Пожелание-самостоятелно разглеждане на забележителностите на Златоград. В сърцето на града се намира етнографският ареален комплекс „Златоград” – един музей на открито, който в същото време е част от ежедневния живот на града. Комплексът включва етнографски музей, занаятчийски работилници и експозиция с водни съоръжения. Най- забележителната атракция в етнографският ареален комплекс „Златоград” е въртяното кафе на пясък. Не пропускайте да опитате и от него. Единственото място в България, където се предлага въртяно кафе на пясък, е Златоград. Въртяното кафе е една от емблемите на града. Традицията се спазва от над 100 години и е пренесена от Сирия.

Нощувка.

3 ДЕН  Закуска.Освобождаване на хотела. Посещение на Въжения мост при с.Лисиците.В подножието на отвесните скали гнездят орли,а отдолу се вижда най-дългият въжен мост в България-дълъг е 260 м. Разходката по моста отнема 15 мин.,а от другата страна е с.Лисиците-каменни къщи,тесни пътеки между тях,а животните се разхождат необезпокоявано –кокошки,гъски,дори може да видите костенурки.В селото има 15 семейства,които живечт постоянно.Те с удоволствие ще ви посрещнат на сянка до чешмата.

Отпътуване за Варна. Пристигане в града около 20.00ч.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски в Златоград-хотел „Енчеви странноприемници“;
 • Водач от агенцията;
 • Местен екскурзовод за източни Родопи;
 • Посещение на  Фолклорна къща „Гърнатскине конаци“(без включена входна такса);
 • Посещение на манастира на отец Боян Саръев;
 • Посещение на с.Лисиците;
 • Посещение на най-дългия въжен мост в България;
 • Медицинска застраховка за лица до 64.99 г.;

 

Офертата не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти:
 • Входна такса Фолклорна къща „Гърнатскине конаци“-5 лв. + беседа;
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г. – 2 лв. на ден;
 • Разходи от личен характер;

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

*Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

 

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД  ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 0370010004374  гр. Варна.

 

 

 • Дни Място Времетраене: