Алфатар – Тутракан – Кайнарджа

Категория еднодневни
Месец юни

11.06.2022 г.

Цена: 40 лв.

Програма

Тръгване от Варна, „Антим 1“ в 8:00 ч. Първата ни спирка е в Алфатар Тук е Добруджанската  къща –  построена през 1893 г. и  туристически обект от 1984., Етнографската експозиция показва традиционна уредба на добруджанско жилище в периода от края на XIX до средата на XX век. .В тази красива старинна къща алфатарските жени ще ни покажат  автентичен добруджански фолклор и обичаи .В одаята е показан интериор от 30-те- 40-те години на XX век.

Отпътуване към село Кайнарджа. Тук през 1 774 г е подписан Кючуккайнарджанският мирен договор между Русия и Османската Империя – първият документ в който се говори за правата на християнското насиление в империята.

Посещение на Тутракан. Музеят на риболова и лодкостроене – единствения по рода си такъв музей у нас. На входа ни посреща най- голямата риба уловена у нас – 393 килограмовата моруна. Дървените лодки  -тутраканки са характерни само за този регион. След музея- разходка из  чаровната рибарска махала.

Край Тутракан се намира и мемориалът „Военни гробища 1916“Славни герои лежат под белите каменни кръстове и заслужават нашата почит за подвизите си в Тутраканската епопея.

Пристигане около 19 часа

 • Офертата включва:
  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • Посещение на Добруджанската къща;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута.
 • Посещение на музея в Тутракан
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г;

Офертата не включва:

 • Входни такси на посещаваните обекти.
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г- 2 лв;

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Настаняването в автобуса е според реда на записване за екскурзията.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

 

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор“ Рубина Травел“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗД ”ЕВРООИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер, 03700100003201  гр. Варна.

 • Дни Място Времетраене: